Kovid-19 salgınında ikinci dalga önlemleri alınmaya başlandı

Kovid-19 salgınında ikinci dalga önlemleri alınmaya başlandı
Kovid-19 salgının en fazla vakanın görüldüğü ülke Güney Afrika olurken, Fransa'da ise ikinci dalga riskine karşı yeni önlemler alınabileceği söylendi. İran'da ise bir kaç eyalette kısıtlamalar getirildi.

Fransa Başbakanı Jean Castex, France Info'nun canlı yayın programına katılarak salgına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyrinin kötüleşmeye ve hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranının artmaya devam ettiğini vurgulayan Castex, salgınla mücadele kapsamında 15 gün içerisinde yeni önlemler alınabileceğini söyledi.

"Tedbirlerde artık daha fazla gevşeme olamaz"

Castex, "Güçlü bir ikinci dalganın içindeyiz. Tedbirlerde artık daha fazla gevşeme olamaz." dedi.

Bu ikinci dalganın Avrupa'da ve dünyada yaşandığına dikkati çeken Castex, ülkede bölgesel olarak sokağa çıkma kısıtlaması getirilebileceğini belirtti.

Castex, Fransızları tedbirlere daha sıkı şekilde uymaya davet etti.

Ülkede, 10 Ekim'de kayıtlara geçen 26 bin 896 vakayla, salgının başlangıcından bu yana ülkede ve Avrupa'da en yüksek günlük vaka sayısı tespit edilmişti.

 

“Güney Afrika’da ikinci dalga riski yüksek”

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Sağlık Bakanı Zweli Mkhize, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, maske kullanılmaması ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda ikinci Kovid-19 dalgasının yaşanabileceği bilgisini paylaştı.

Vaka sayısında artış yaşandığına dikkati çeken Mkhize, "Salgınla mücadelede gerçekçi olmalıyız. İkinci dalganın yaşanıp yaşanmayacağından emin değiliz ancak böyle bir risk var." dedi.

Mkhize ayrıca, Güney Afrikalıları maske takmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Afrika Kovid-19'un en fazla görüldüğü ülke

Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika'da Kovid-19'un en fazla görüldüğü ülke konumunda.

Ülkede son 24 saatte 1575 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesiyle vaka sayısı 692 bin 471'e yükseldi.

En fazla vaka Gauteng, en az vaka ve ölüm Northern Cape bölgesinde görüldü.

 

“İran’da birkaç eyalette kısıtlamalar getirildi”

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle son 24 saatte 272 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 4 bin 206 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, salgın kaynaklı toplam can kaybının 28 bin 816'ya, vaka sayısının da 504 bin 281'e çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 4 bin 533'ünün durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşenlerin sayısının da 409 bin 121'e ulaştığı bilgisini verdi.

Lari, ülkede toplam 4 milyon 340 bin 831 kişiye test yapıldığını aktardı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, ülkedeki 31 eyaletten 30'unun "kırmızı" ve "riskli" bölgeler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Vakaların artması nedeniyle başkent Tahran, Kum, Kazvin ve Elburz eyaletlerinde yeniden kısıtlamalara gidildi.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.