Kovid-19'a karşı müthiş öneri: Ramazan ayı ertelensin!

Kovid-19'a karşı müthiş öneri: Ramazan ayı ertelensin!
Eski Halk Tv Genel Müdürü Şaban Sevinç'in Ramazan ayına ilişkin akılalmaz cehaleti sosyal medyada alay konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Eski Halk TV Genel Müdürü ve RTÜK üyesi Şaban Sevinç "Ramazan ayı ertelensin" dedi.

Sevinç'in o sözleri:

"Ramazan ayının ertleenmesini öneren bilim insanları ve ilahiyatçılar var. Çok da doğru olur. Burada hiç kompleks yapmamak lazım. Yeniçağ Gazetesi, bu durumu Diyanet İşleri Başkanlığı'na sormuş. Fatih Ergin'in haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan uzman bir isim, adını vermeden, salgın kapsamında orucun iptal edilmesi ve Ramazan ayının ertelenmesi ile gazeteye açıklamada bulunmuş. 'Camiler kapalı olmaya devam ederse teravihler kılınamaz ama orucun tutulması yönünde salgınla alakalı bir engel yok' demiş. Yani eğer ertelenmezse orucunu tutabileceksin ama camiye gidip teravih namazı kılamayacaksın. Dolayısıyla Ramazan açısından eksik ibadet olacak. Halbuki Ramazan bir bütün. Sahura kalkıyorsun, yemeğini yiyorsun, sonra yatıyorsun. Gün boyu oruç tutup, akşam iftar yapıyorsun. İftardan sonra da cemaatle birlikte, kalabalıkla namaz kılıyorsun. Bu bir bütün."

Sevinç'in açıklamaları sosyal medyada alay konusu oldu.

BEKAROĞLU'NDAN TEPKİ

Şaban Sevinç'in 'Ramazan ertelensin' şeklindeki yorumlarına sosyal CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da katıldı. CHP'li Bekaroğlu, "Her şeyi bilmeyin arkadaş. Bir susun yahu." diyerek, Sevinç ve Arslan'ı eleştirdi.

untitled-2.jpg

"ATATÜRK'E KEFERE DEDİN" TARTIŞMASI

Mehmet Bekaroğlu ve Şaban Sevinç, "Atatürk'e kefere dedin, demedin" üzerinden geçtiğimiz günlerde sosyal medyada çok sert tartışmaya girmişti.

 

ss.jpg

 

ss-001.jpg

untitled-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.