"Kruvaziyer turizminde vazgeçilemeyecek marka olduk"

"Kruvaziyer turizminde vazgeçilemeyecek marka olduk"
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk: -"ABD'de düzenlenen fuarda en büyük kruvaziyer firmalarının yöneticileri, Türkiye'nin yükselen bir marka olduğuna dikkati çekti"

İZMİR (AA) - Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, dünyanın önde gelen kruvaziyer firmaları yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerde Türkiye'nin bu alanda vazgeçilemeyecek bir marka haline geldiğinin ifade edildiğini belirtti.

Öztürk, yazılı açıklamasında, dünyanın en önemli kruvaziyer fuarı olan Miami’deki Seatrade Cruise Global Fuarı'na Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli başkanlığındaki bir heyetle katıldıklarını, burada sektörün üst düzey yöneticileriyle görüşme fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

Fuarda Türkiye ve Ege Bölgesi'ndeki kruvaziyer limanların tanıtımını yaptıklarını bildiren Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye kruvaziyer turizminde vazgeçilmeyecek bir marka haline geldi. Bunu yaptığımız görüşmelerde gördük. Sektörün üst düzey yöneticileri, bu sezon yaşanan durumun geçici olduğunu, Türkiye limanlarından vazgeçilemeyeceği ve yolcuların sadece bu senelik Türkiye ziyaretlerini ertelediklerini belirttiler. Görüşmelerde ayrıca Akdeniz’deki kruvaziyer limanlarının birliği Med Cruise ve komşumuz Yunanistan ile birlikte bölgesel güç birliği konusunda mutabık kalındı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.