Konya SMMMO'da sandıklar açıldı: İşte sonuçlar

Konya SMMMO'da sandıklar açıldı: İşte sonuçlar
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (Konya SMMMO) 24. Olağan Genel Kurulu ve oda kurullarının seçimi gerçekleştirildi. Oda hizmet binasında gerçekleştirilen seçime üyeler yoğun katılım gösterdi.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın 24. Olağan Genel Kurulu 28 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Oda hizmet binasında yapılan genel kurulun ardından 29 Mayıs’ta ise oda kurullarının seçimi için oy verme işlemi gerçekleştirildi. Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası mevcut Başkanı ve Konya Meslekte Gelişim Grubu adına Başkan Adayı Abdil Erdal, Meslekte Değişim Grubu adına Başkan Adayı Celal Emiroğlu, Meslekte Birlik Grubu adına Başkan Adayı Hakan Ceylan ve Meslekte Dayanışma Grubu adına Başkan Adayı İbrahim Paparacı, genel kurulda grupları adına konuşma yaptı.

ERDAL: BÜTÜN HEDEFLERİMİZE ULAŞTIĞIMIZDA MESLEĞİMİZ KAZANACAK

Makam veya mevki için değil, meslektaşlarının yaşadıkları zorlukları gidermek için yola çıktıklarını aktaran Abdil Erdal, “Hep birlikte çok zor günler geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Daha önce bilmediğimiz, örneğine tanık olmadığımız bir pandemi ile yüz yüze kaldık. Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve odamıza en üst seviyede katkı sağlamak, hizmet etmek ve gelişim kazandırmak için 2019 yılında yola çıktık. Birçok projemizi ve faaliyetimizi ay ve yıl bazında planlamıştık. Fakat planlarda olmayan az önce de bahsettiğim gibi daha önce örneğini hiç yaşamadığımız bir pandemiyle baş başa kaldık. Çok uzun süre dışarıya çıkamadık, bir araya gelemedik. Buna rağmen kısa zamanda sizlerin de desteğiyle güzel ve etkili işler başlardık. Ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Meslektaşlarımın ilgisiyle, desteğiyle eğer hizmete devam edersek her zaman meslektaşlarımın bize vermiş olduğu güç ve destekle yolumuza devam edeceğiz. Bugün olduğu gibi bugünden sonra da her zaman en iyiyi hedefleyen, hizmetlerini geliştirmeye devam eden bir Konya Mali Müşavirler Odası olacağının sözünü, şimdiden veriyoruz. Projelerimizi uygulamak ve tamamlamak için, mesleğimize kaliteli hizmet için, meslektaşlarımızın huzur içerisinde mesleğini icra edebilmesi için, ayrıştırıcı değil birleştirici olmak için, mesleğimizin hak ettiği değeri görmesi için, sizlerden 3 yıl görev süresi istiyoruz. Bizler projelerimizle birlikte, sizlere çok çalışmanın, gayret etmenin, mesleğimizin ve meslektaşımızın yanında olacağımızın sözünü veriyoruz. Bütün hedeflerimize ulaştığımızda mesleğimiz kazanacak, meslektaşımız kazanacak, odamız kazanacak” dedi.

dsc-0800.jpg

EMİROĞLU: ÖNEMLİ OLAN ESER BIRAKABİLMEK

Seçimlerin hep gelip geçeceğini, baki olanın meslek ve meslektaş grupları olduğunu söyleyen Celal Emiroğlu ise, “Birçok projemizi, planımızı, programımızı birçok alanda anlattık. Oturan bir başkanlık değil, mobil, gezen bir başkanlık yağacağız. Nöbetçi bir başkan olacağım. Projeleri sunarken hep ilkler olsun, yapılmayanlar olsun diye çaba sarf ettik. İlklerden olan, 32 yıllık oda tarihimizde belki de gözden kaçan bazı şeyleri arz edeceğim. Hep dedik, sizler dediniz, kadın meslektaşlarımız dediler. 32 yıllık oda tarihinde yönetimde neden bir kadın meslektaş yok diye soruldu. Biz de var geçen seçim de buyurun dedik. Seçmekte imtina edildi. Bu sene de var. Hadi buyurun seçelim. Hep beraber seçelim. Allah nasip ederse bundan sonraki görev bize tevdi edilirse Konya Mali Müşavirler Hatıra Ormanı projemizi hayata sokacağız. Altyapısı görüşüldü. Belirli bir aşamaya gelindi. Mesleğimizin, meslektaşlarımızın sorunları var. Bu sorunları çözmek için gayretler de var. Ama çözüm merkezi biliyoruz ki bürokrasi be bakanlıklar. Bununla alakalı da Allah nasip ederse çalışmalarımız var. Seçim çalışmaları döneminde fark etmeden kırdığım, incittiğim arkadaşım var ise buradan özür diliyor. Helallik istiyorum. Her canlı ölümlü. Önemli olan arkada eser bırakabilmek” diye konuştu.

celal-min.jpg

CEYLAN: YENİDEN AŞKLA VE HEYECANLA

Hedeflerinin şahısları bir yere taşımak olmadığını, meslektaşlarının haklarını koruyan ve en iyi şekilde temsil ederek mesleğin geleceğini imar etmek olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Hakan Ceylan, “Türkiye’de ekonominin ayakta kalması ve ekonominin yönlendirilmesi için Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere ihtiyaç var. Seçimli genel kurullar yeni umutlar ve başlangıçların ilk adımıdır. Meslek ve meslektaşlarımızın saygınlığını çalışmalarımızın merkezine aldık. Bu kapsamda hareket eden Meslekte Birlik Grubu Konya SMMMO yönetimde söz sahibi olduğu 27 yıllık dönemde birçok çalışmaya imza attı. Üyelerimizin hizmet alacağı Türkiye’deki en modern hizmet binalarından birini Konya’ya yaptırmanın gururunu yaşadık. Yıllarca il içi ve dışında mesleki güncel bilgilerin verildiği eğitim seminerleri düzenledik. Verdiğimiz kurslarla Konya’dan birçok meslektaşımızın Yeminli Mali Müşavir olmasını sağladık. İlgili bakanlıklar ve kamu kurumlarında birçok mesleki sorunun meslektaşımız lehine çözümünü sağladık. Odamızı en üst seviyede temsil ederek meslektaşlarımızın sesi olduk. Kaldığımız yerden devam etmek ve sizlere hizmet etmek onurunu yeniden aşkla ve heyecanla sürdürmek için meslektaşlarımızı Meslekte Birlik Grubu’na destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

ceylan-min.jpg

PAPARACI: ODA BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’

‘Biz bu işe gerçekten gönül verdik. Oda bizim kırmızı çizgimizdik ifadelerini kullanan İbrahim Paparacı ise şu şekilde konuştu: “Sahada aidatlar popülizm olmuş, indirilmiş, çıkartılmış. Üye aidatlarını çoğaltmışız, azaltmışız. 2019 senesindeki genel kurulumuzda bir söz verdim. Seçimde ne sonuç çıkarsa çıksın. Meslekte Dayanışma neresinde olursa olsun bu gemiyi biz limana getireceğiz. Buna muktediriz ve yaparız dedik. Teveccühlerinizle 2019 yılında kurulan koalisyonlu yönetim kurulunda oda saymanlığı görevini aldık. O dönemde neydi şartlar. Odamız borçluydu. Kredi, kredi kartı, üçüncü şahıs borçları, genel kurul borçları yaklaşan ayın sonunda ödenecek maaşlar. Bazı şeylerde adaletsizlik, haksızlık yapmayalım. Sonuçta hepimiz meslektaşız. Burada lira lira, kuruş kuruş demenin bir manası yoktur ama pandemi sürecine yaklaşmadan aldığımız tedbirlerle biz odanın mali yapısını ve borçların hepsini kapattık. Şuanda bilançoya baktığınızda artıda olan bir oda görmektesiniz. Odamızı bugüne kadar getiren herkese teşekkür ederiz. Ama 2010 yılında biz göreve geldiğimizde kucağımıza bomba kondu. Oda binamızın ruhsatının alınması için 4 yıl uğraştık. Nereden tutsak dökülüyor, nereye gitsek kapı kapanıyordu. Buranın iskan ruhsatını almak 4 senemizi aldı. Biz bu işe gerçekten gönül verdik. Gerçekten seviyoruz. Oda bizim kırmızı çizgimizdir. Bizim herkesten istediğimiz eleştirirken düşünerek ve gerektiğinde tebrik ederek hareket edilmesi. Biz para ile çalışmıyoruz. Biz mesleğimize, meslektaşımıza değer vererek, bu mesleğin bir yerde olmasını isteyerek, canı gönülden bağlıyız ve çalışmaktayız.”

paparaci-min.jpg

TEK BAŞINA KAZANAN LİSTE ÇIKMADI

Genel kurul sonunda tek başına seçimi kazanan liste çıkmadı. Oylara göre oluşacak ortak 7 kişilik yönetim kurulu yeni başkanı belirleyecek.

Abdil Erdal :778

Celal Emiroğlu: 429

İbrahim Paparacı: 296

Hakan Ceylan: 291

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.