KTO Karatay ‘En Yeşil Ofis’te

KTO Karatay ‘En Yeşil Ofis’te
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, enerji verimliliğine ilişkin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, "En Yeşil Ofis" listesine girdi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, enerji verimliliğine ilişkin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, "En Yeşil Ofis" listesine girdi. KTO Karatay Üniversitesi, 2016 yılında uygulamaya aldığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile iş süreçlerinde kullandığı enerji tüketimini optimize ederek, ciddi anlamda tasarruf sağladı. "En Yeşil Ofis" listesine giren KTO Karatay Üniversitesi, çevre dostu üniversiteler arasında yerini aldı. 2016 yılının Nisan ayından itibaren iş süreçlerini Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile yöneten KTO Karatay Üniversitesi’nde, projenin başlangıcından bugüne kadar geçen sürede; kullanılmayan kâğıt miktarı sayesinde 165 ağaç kesilmekten kurtarıldı, 827 bin litre su tasarrufu sağlandı, 47 ton karbondioksit salınımı ve 3 ton katı atık önlendi. Böylelikle yaklaşık 1,3 milyon adet A4 kâğıdın çöpe gitmesinin de önüne geçildi. KTO Karatay Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Ergun, 10 Ekim Dünya Elektronik Belge Günü’nü kutlayarak, üniversite bünyesinde Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kullanımına başlanmasıyla, önemli bir zaman ve maliyet tasarrufu sağladıklarını ifade etti.

ÇEVRE DOSTU ÜNİVERSİTE

Elektronik Belge Yönetimi Sistemi sayesinde evrakla yürütülen iş süreçlerinin otomatik hale geldiğini belirten Dr. Ergun, “EBYS uygulaması ile üniversite bünyesindeki iş süreçlerimiz hızlandı ve sistematik hale geldi. Daha da önemlisi kâğıt tüketiminde sağlanan ciddi azalma neticesinde doğanın korunması ve enerji verimliliğine katkı sağladığımız için mutlu ve gururluyuz.” diye konuştu.

Üniversite olarak çevreyi koruma ve enerji verimliliği projelerine her zaman destek olduklarının altını çizen Dr. Ergun, her yıl enVision tarafından gerçekleştirilen ‘En Yeşil Ofis’ araştırması kapsamında Türkiye genelindeki “En Yeşil Ofis” listesinde yer almaktan dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.