KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri Avrupa yolunda

KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri Avrupa yolunda
KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından, Erasmus+ 2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci...

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından, Erasmus+ 2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Semineri gerçekleştirildi.

Üniversitenin Erasmus uzmanı Gülsüm Mezgel Yartaş, seminerde öğrencilerin açık çağrılara hangi şartlarla ve nasıl başvuru yapacakları hakkında bilgi verdi.

Öğrenim ve staj hareketliliği programlarına değinen Yartaş, şunları kaydetti:

"Amacımız, katılımcıların mesleki hareketliliğinin desteklenmesi ve iş gücü pazarında istihdam edilmesidir. Program ile katılımcıların yabancı kültürlere ve Avrupa Birliği'ne olan farkındalıkları artıyor. Programa katılmak için not ortalamanız ve dil sınavı sonucunuz dikkate alınıyor. KTO Karatay Üniversitesi olarak UNİKOP üniversiteleri ile konsorsiyum içerisindeyiz. Erasmus+ 2016-2017 dönemi öğrenim ve staj hareketliliği için son başvuru tarihi 1 Nisan olarak belirlenmiştir."

Erasmus+ Programı ile eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik "Avrupa 2020 Stratejisi" hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik etmenin amaçlandığı bildirildi.

Yükseköğretim alanına özel olarak, kaliteyi artırmak, kurumların birbirleri ve iş dünyasıyla işbirliğini güçlendirmenin hedeflendiği programda, hedef kitlesinin ise yükseköğretime taraf olan kurumlarla bu kurumların çalışan ve öğrencileri olduğu ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.