KTO Karatay’da Direniş Karatay Konuşuldu

KTO Karatay’da Direniş Karatay Konuşuldu
53. Kütüphaneler Haftası Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kampüs alanına bırakılan kitapların “Birlikte Kitap Okuyalım” faaliyeti adı altında öğrenciler tarafından okunmasıyla başlayan etkinlikler Yazar Se

 

53. Kütüphaneler Haftası Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kampüs alanına bırakılan kitapların “Birlikte Kitap Okuyalım” faaliyeti adı altında öğrenciler tarafından okunmasıyla başlayan etkinlikler Yazar Selman Kayabaşı’nın katıldığı söyleşi ve imza günü ile devam etti.

“Kütüphaneler Sosyal Kurumlardır”

Kütüphaneler Haftası programının ikinci günü etkinliklerinde, açılış konuşmasını gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Dolular “Her alanda büyük bir rekabet ortamının bulunduğu bilgi çağı dünyasında söz sahibi olabilmenin yolu bireylerin kendilerini yetiştirmeleri ve toplumun eğitim düzeyinin yükselmesine bağlıdır. Bu ise ancak kütüphanelerin sunduğu hizmetlerden daha çok yararlanmak suretiyle daha çok kitap okumakla, daha çok araştırmakla mümkün olur. Bilgilenme ve aklın egemenliğinde hakikati elde etmenin yegâne mekânları olan kütüphaneler aynı zamanda bir ülkenin herkese her kesime hizmet eden, bilgi alışverişinin yoğun bir şekilde yaşandığı sosyal kurumlardır. Şüphe yok ki bilimsel bilgiye ulaşma ve onu elde etmenin yolu kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden geçmektedir” ifadelerini kullandı.

KTO Karatay Üniversitesi Yayınları Direniş Karatay kitabının yazılış öyküsünü anlatarak söyleşiye başlayan Yazar Selman Kayabaşı “Türkiye’de ilk defa bir üniversite Direniş Karatay gibi bir kitabın oluşturulmasını sağlayarak kültürel ve tarihi kodlarını öğrencilerine aktarma noktasında çalışma gerçekleştirdi.

“Çanakkale Ne İse, O Dönem İçin Konya da Oydu”

Direniş Karatay kitabı Malazgirt Ovası’nda karşılaşan Sultan Alparslan ve Romen Diyojen’in hikayesidir en başında. Bu kitabı ben değil o dönemde savaşanlar mücadele edenler yazdı aslında. Yazdığım birçok kitabın içerisinde en anlamlısı ve kıymetlisi hangisi diye sorduklarında Direniş Karatay diyorum. Çünkü Çanakkale, yeni bir devletin kurulması için direnilen yerdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kapısıydı. Osmanlı Devleti için Çanakkale ne anlam ifade ediyorsa Selçuklu Devleti için de Konya o anlamı barındırıyordu, adeta o dönemin kalesiydi. Celaleddin Karatay istila yıllarında umutsuzluğa düşen halkı Konya'dan idare etmiş ve bir toplumu ayağa kaldırmıştı. Bunu sadece kılıçla değil, kurduğu eğitim kurumları ile de yapmıştı” diye konuştu. Yazar Kayabaşı, 1 Temmuz 2017’de Direniş Karatay kitabının uzun metrajlı film çekimlerine Konya’da başlanılacağının da müjdesini verdi.

Yazar Selman Kayabaşı söyleşisi ve imza gününün ardından KTO Karatay Üniversitesi Kütüphanesi’nden en çok ödünç kitap alan öğrenciler ödüllendirildi.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.