KTO MECLİSİ’NDEN TFF’YE TEPKİ

KTO MECLİSİ’NDEN TFF’YE TEPKİ
KTO Başkanı Selçuk Öztürk ekonomideki gelişmeleri Meclis toplantısında değerlendirdi. Toplantıda KTO Meclisi, Atiker Konyaspor’a verilen cezanın TFF tarafından onanmasına tepki gösterdi. 

Konya Ticaret Odası’nın Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı, KTO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, gündemdeki ekonomik gelişmler ve Oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sözlerine Meclis üyelerinin yaklaşan Kurban Bayramını tebrik ederek başlayan Başkan Öztürk “Bayramın ülkemiz, tüm İslam âlemi, Konyamız ve Oda camiamız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferinin yıl dönümünü kutlayan Öztürk, 26 Ağustos 1071’de Anadolu’yu milletimize yurt yapan ve 1000 yıllık devletimizin temelini atan Sultan Alparslan’ı Malazgirt zaferinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle de Malazgirt’ten bugüne bu topraklar için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum” dedi.

kto-meclis-(2).jpg

Konuşmasına Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirerek devam eden KTO Başkanı Öztürk, “Dünya piyasalarının FED’in 2017’de gerçekleştireceği faiz artırımına yoğunlaştığı Ağustos ayında ABD’de gerçekleşen düşük enflasyon belirsizliklere neden oldu. Ülkede, Temmuz ayı üretici fiyat enflasyonu artış beklentilerine rağmen aylık bazda %0,1 gerileyerek son 11 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Bu durumda FED’in faiz artırımını erteleyebileceğinin gündeme gelmesi dolar kurunda gerilemeye sebep oldu ve uzun aradan sonra kur 3,50’nin altına geriledi. Diğer taraftan bu ay içinde küresel piyasalarda ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilim ve ABD Başkanı Trump’ın konuyla ilgili Çin’e yönelik yaptığı açıklamalar yakından takip edildi. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) son toplantısının tutanaklarında, Euro’nun fazla değerli olabileceği ve bu durumun bölgedeki ekonomik aktiviteyi olumsuz etkileyebileceği ifade edildi. Dünyadaki finansal bu belirsizliklere rağmen 2017’de rekor bir oranda yüzde 5 büyüyen Türkiye’de ekonomik iyileşme süreci devam ediyor. Ekonomi yönetimimizin ardı ardına ikinci çeyrekte de yüzde 5’in üzerinde büyüme beklentilerini açıklamaları reel sektörümüzün motivasyonunu artırmaktadır. Ekonomideki toparlanmanın etkisiyle Merkezi yönetim bütçesi, sanayi üretim endeksi, cari açık gibi rakamlar beklenilenin de üzerinde olumlu gelmektedir. İşsizilk ve enflasyonda düşüş devam etmektedir. Bu rakamlar ışığında reel sektör temsilcileri olarak yıllık yüzde 5’in üzerinde bir büyüme için her türlü gayreti göstereceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

kto-yonetim.jpg

Tamamlanan tercih ve kayıt dönemi ile yeni akademik yıla başlayacak olan KTO Karatay Üniversitesinin yıllar itibariyle gelişim sürecini ve gelecek hedeflerini anlatan bir sunum yapan Başkan Öztürk, yeni akademik yıla 8500 öğrenci ile başlayacaklarını ifade ederek, öğrenci sayısı, akademik, idari ve destek hizmeti personel sayısı ile Konya beşeri sermayesine çok büyük katkı sağladıklarını belirtti. Fiziki yapılanma olarak da kısa sürede büyük gelişim kaydettiklerini belirten Öztürk, Üniversite olarak hedeflerinin 2023 yılında Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına girmek olduğunu söyledi.

kto-meclis-(1).jpg

 

KTO MECLİSİ’NDEN TFF’YE TEPKİ

KTO Başkanı Öztürk’ün konuşmasının ardından, tüm Meclis üyeleri Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu’nun, PFDK tarafından Atiker Konyaspor'a verilen 5 maçlık seyircisiz oynama cezasını onamasına tepki gösterdi. Bir sezonda iki büyük kupayı alarak Türk futbolunun gelişimi adına büyük bir katkı sağlayan Konyaspor’a verilen cezanın haksız ve taraflı olduğunu ifade eden Meclis Üyeleri, TFF’nin bu kararının Konyaspor’un yükselişini durdurmak için alınan taraflı bir karar olarak değerlendirdiler. KTO Meclisi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun sadece üç büyükler olarak ifade edilen İstanbul takımlarına değil tüm süper lig takımlarına karşı adil ve sorumlu bir tutum takınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.