KTO’nun alternatif pazar açılımları devam ediyor

KTO’nun alternatif pazar açılımları devam ediyor
 Konya Ticaret Odası (KTO), yedek parça sektöründe faaliyet gösteren Konyalı ihracatçılar ile Kenya ve Tanzanya’da ithalatçı firmaların katılımıyla ikili iş görüşmeleri (B2B) organizasyonu düzenledi. 

Ekonomi Bakanlığı desteğiyle düzenlenen organizasyona Konya’dan 17 firma katıldı. Konyalı ihracatçılar her iki ülkede toplam 215 firma temsilcisi ile bir araya geldi. 17 kişilik KTO heyeti ilk olarak Kenya’nın başkenti Nairobi’de gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerine katıldı. Konyalı iş adamları burada 97 firma temsilcisi ile ikili iş görüşmesi yapma fırsatı yakaladı. Ayrıca Nairobi’de Kenya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası’yla yatırımlar ve iki ülkenin ticaretinin geliştirilmesine yönelik görüşmeler yapan heyet, Kenya İmalatçılar Birliği’nin organize ettiği programda Kenya’da sanayi bölgelerini ziyaret etti. Tanzanya’nın Başkenti Darüsselam’da düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonuna katılan KTO heyeti, 115 ithalatçı firma ile bir araya geldi. Programın ardından Darüsselam’da bulunan Tanzanya TPSF Özel Sektör Vakfı ile yapılan toplantıda firmalar yedek parça sektörü hakkında bilgi aldı. Heyet burada da Darüsselam’da bulunan bazı sanayi bölgelerini ziyaret etti.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın dış ticaretine katkı sağlamak için programlı olarak alternatif pazarlara açıldıklarını belirterek, bu kapsamda düzenlenen Kenya-Tanzanya Yedek Parça Sektörü B2B organizasyonunun Konya’nın ihracatı açısından son derece verimli geçtiğini ifade etti. Başkan Öztürk, “Üyelerimizin hem mevcut pazarlardaki paylarını artırmak, hem yeni pazar bulmalarında yardımcı olmak, hem de tanımadıkları pazarlara açılmalarına öncülük etmek için Ekonomi Bakanlığı destekli Pazar Araştırması ve İkili İş Görüşmeleri’ni organize etmekteyiz. Üyelerimiz açısından da çok verimli geçen iş görüşmeleri ve kurdukları bağlantılar neticesinde Konya’nın Afrika’ya olan ihracatında artış kaydedeceğimizi düşünüyoruz. Konya olarak 54 Afrika ülkesinin 47’sine ihracat geçekleştirmekteyiz. Cezayir, Sudan, Kenya, Fildişi Kıyısı ve Tanzanya ihracatımızın artış kaydettiği ilk 5 ülke olarak yer almaktadır. Afrika potansiyel bir pazar olarak Konyalı ihracatçılar için fırsat sunmaktadır. Heyetimizin her iki ülkede yaptığı görüşmelerde Türk firmalarla işbirliğine açık oldukları gözlemlenmiştir. Afrika ülkeleri ile ticarette gereken önemi verebilirsek Konya’nın güçlü olduğu sektörlerde paar ağırlığımızın artacağını düşünüyoruz. Konyalı ihracatçılarımızın Afrika pazarını değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.