Kuaförlerde mesai hazırlığı

Kuaförlerde mesai hazırlığı
11 Mayıs tarihi itibariyle faaliyetlerine devam edecek olan berber ve kuaförler ile ilgili açıklama yapan Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, işletmelerde sosyal izolasyon kurallarına göre hizmet verileceğini dile getirdi.

11 Mayıs tarihi itibariyle faaliyetlerine devam edecek olan berber ve kuaförler ile ilgili açıklama yapan Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, işletmelerde sosyal izolasyon kurallarına göre hizmet verileceğini dile getirdi.

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle birçok işletme ve kurum kapatılmıştı. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı ardından, normalleşme sürecine girilmesi ile ilgili olarak alınan kararlar doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Mayıs tarihi itibari ile AVM’ler ile berber ve kuaförlerin faaliyetlerine başlayacaklarını açıkladı. Konu ile ilgili konuşan Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, kuaför ve berberlerin faaliyetine başladığı andan itibaren tüm düzenin steril bir şekilde işleyeceğini ifade etti.

KULLARA UYULACAK

Korona virüsü tedbirleri kapsamında kademeli olarak AVM'ler, berberler, kuaförler ve güzellik merkezlerinin faaliyete geçecek olması ile ilgili açıklama yapan Başkan Veli Baranok, “Bize henüz bir genelge gelmedi ancak yakın zamanda gelecektir. Bu süreçte bizler hem müşterilerimizin hem de üyelerimizin hijyenini sağlamak için görüşmelerimizi devam ettirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devletimizin koyduğu tüm kurallara uyacağız. Şimdiden önlemlerimizi alıyoruz” dedi.

KOLTUKLAR SOSYAL MESAFEYE GÖRE KONULACAK

Kuaför ve berber salonlarında oturma düzeninin sosyal mesafe kuralına göre dizayn edileceğini dile getiren Başkan Baranok, “Çalışma şeklimiz ve oturma düzenimizde değişiklikler var. Artık tamamen randevu sistemiyle çalışacağız, müşteri dükkanın içinde beklemeyecek. Oturma düzeninde ise bir koltuk boş bırakılacak. Örneğin 3 koltuk varsa ortadaki boş kalacak, yan yana kimse oturmayacak, üyelerimizde de gerekli ekipman olacak” diye konuştu.

KUAFÖR VE BERBERLER BU SÜREÇTEN ÇOK ETKİLENDİ

Kapalı kaldıkları süre boyunca kuaför ve berberlerin ekonomik olarak sıkıntı yaşadıklarını ve devlet desteklerinden faydalanamadıklarına dikkat çeken Başkan Veli Baranok, Haziran ayı için umutlu olduklarını kaydetti. Baranok, “Devlet desteğinden maddi olarak yararlanamayan çok esnafımız oldu ancak hepsi belediyenin desteğinden yararlanabildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu süreçte hep yanımızda oldu. Kapalı kaldığımız süre 47 günü geçti, bu nedenle süreç boyu en çok etkilenenler bizler olduk. Önümüzde bayram var ve sokağa çıkma yasağı konuşuluyor. Tek umudumuz Haziran’da işlerimizin düzelmiş olması” şeklinde konuştu.  (Dilhan Dumanoğlu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.