Küba'nın 53 Tutukluyu Serbest Bırakması

Küba'nın 53 Tutukluyu Serbest Bırakması
ABD yönetimi, Küba ile ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında tutukluların serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladı

ABD yönetimi, Küba ile ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması kapsamında Küba hükümetinin tutuklu 53 kişiyi serbest bırakmasını memnuniyetle karşıladı.

Küba, iki ülke arasında geçen ay ilişkilerin normalleştirilmesi çerçevesinde varılan tarihi anlaşmanın parçası olarak ülkedeki tutuklu 53 kişiyi dün serbest bıraktığını duyurmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf da günlük basın brifinginde, Havana yönetiminin attığı adımı olumlu karşıladıklarını kaydetti. Harf, “Küba hükümeti, salıverme taahhüdünde bulundukları 53 siyasi tutuklunun serbest bırakılmasını tamamladıklarını bize bildirdi. Bu çok olumlu gelişmeden memnuniyet duyuyoruz. Küba hükümetinin bu sözünü yerine getirmesinden memnunuz” diye konuştu.

Salıverilen mahkumların, çeşitli insan hakları organizasyonları tarafından, ülkede özgürlükleri veya siyasi ve sosyal reformları desteklediklerinden dolayı Küba hükümetince  tutuklu bulunduğunun ifade edildiğini belirten Harf, görüşmeler esnasında siyasi eylemlerinden dolayı tutuklanan bu kişilerin isimlerini Kübalı yetkililere ilettiklerini kaydetti.

Küba hükümetinin de kendilerine verdiği söz doğrultusunda hareket etmesini öven Harf, “Şüphesiz, bunun iyi bir şey olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ABD, Fidel Castro’nun iktidara gelmesinin ardından ilişkilerini dondurduğu Küba ile yaklaşık 50 yılın ardından geçen ay normalleşme sürecini başlatma kararı almıştı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.