Küçük Mucitler Projelerini Köyde Sergiledi

Küçük Mucitler Projelerini Köyde Sergiledi
Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yayıklı köyünde düzenlenen "Yayıklı Köyü Bilim Fuarı"na katılan küçük öğrenciler projelerini tanıttı- TÜBİTAK Bilim Fuarı Koordinatörü Ali Ceylan:- "Bu etkinlikle çocuklarımız sürekli proje geliştirmeye başladılar. Çizgi i

KARS (AA) - TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yayıklı köyünde düzenlenen "Yayıklı Köyü Bilim Fuarı"na katılan küçük öğrenciler, yaptıkları projeleri sergiledi.

TÜBİTAK tarafından kabul edilip destek gören 12 proje, Yayıklı Köyü Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından okul bahçesinde gerçekleştirilen fuar alanında kurulan stantlarda tanıtıldı.

Küçük mucitlerin projeleri arasında yer alan, suya elektrik akımı verilince notaların seslendirildiği piyano, boy ölçen robot, ağzını açan çöp kovası, çizgi izleyen robot davetlilerden büyük ilgi gördü.

TÜBİTAK Bilim Fuarı Koordinatörü ve Okulun Bilişim Öğretmeni Ali Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kabul edilen 12 projenin, 4 öğretmen ile yaklaşık 25 öğrencinin çalışması olduğunu söyledi.

Ceylan, öğrencilerin hayal güçleri ve yeteneklerinin ortaya çıkmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Bu etkinlikle çocuklarımız sürekli proje geliştirmeye başladılar. Çizgi izleyen robotlarımız, LED kullanan robotlar ve robotik kodlamalarla çok güzel projelere imza attık. Çocuklarımız ilk defa proje sundu, bundan sonraki çalışmalarda daha güzel projeler geliştirerek daha iyi sunumlar yapacaklar inşallah." dedi.

Köy muhtarı Gürbüz Koç da çocukların çok güzel projeler ürettiğini ifade ederek, "TÜBİTAK yetkililerine, okulumuzun öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çocuklar büyük emek vererek birbirinden ilginç şeyler yapmışlar. İnşallah ileride memleketimizin faydasına daha güzel işler yaparlar." diye konuştu.

Öğrencilerden Miraç Aksüzek ise çizgi izleyen robotu trenden etkilenerek yaptıklarını anlatarak, "Bu çizgi üzerinde giden robotumuz, iş yerlerinde okullarda, evlerde kullanılabilir. Ayrıca engelliler için de büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Mesela bir engelli su içmeye gidemiyor ama bu robotla suyu yanına getirebilir." ifadesini kullandı.

Etkinliğe, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Erdal Karakurt ve Ertuğrul Sungur, Yayıklı Köyü Atatürk Ortaokulu Müdürü Adem Aydın, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.