Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de protesto ve çatışma

Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de protesto ve çatışma
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması sonrası bugünü 'Öfke Günü' ilan eden Hamas'tan yeni intifada çağrısı gelirken Kudüs, Gazze ve Batı Şeria'da protestolar sürüyor.

Sputnik muhabiri İsrail polisinin Kudüs'teki Şam Kapısı önünde protestoculara müdahale ettiğini açıkladı. Müdahalede yaralananlar olduğu belirtildi.

Ancak Şam Kapısı önündeki gerginliğin kısa sürdüğü belirtildi.

Saat 14.56'da İsrail polisi yeniden Kapı'nın önündeki eylemcilere müdahale etti.

Polis bazı eylemcileri gözaltına aldı.

Sabah saatlerinde İsrail Kudüs'e yüzlerce ek polis kuvvetini konuşlandırmıştı.

1-174.jpg

BATI ŞERİA'DA YAKLAŞIK 40 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Sağlık görevlileri Batı Şeria'da İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda ise yaklaşık 40 kişinin yaralandığını duyurdu.

Associated Press, cuma namazının ardından Batı Şeria'daki El Halil, Beytüllahim ve Ramallah'da İsrail güvenlik güçleri ile yüzlerce Filistinli arasında çatışma çıktığını duyurdu.

Eylemciler İsrail askerlerine taş atarken, askerler göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Dün yaşanan çatışmaların ardından İsrail Batı Şeria'ya da takviye birlikler göndermişti.

'GERÇEK MERMİ KULLANILDI'

Filistin Kızılayı İsrail-Gazze sınırında askerlerin gerçek mermi kullandığını ve 5 Filistinli'nin yaralandığını duyurdu. Yaralılardan 1'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Filistinli Maan haber ajansı dünkü çatışmalarda da 9'u gerçek mermiyle 50'den fazla Filistinli'nin yaralandığını açıklamıştı.

ÜRDÜN'DE ON BİNLERCE KİŞİ TOPLANDI

Çok sayıda Filistinli mültecinin yaşadığı Ürdün'de de başkent Amman'da on binlerce kişi ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etmek için toplandı.

İsrail ve ABD bayrakları yakan eylemciler hükümetlerine İsrail ile ilişkiyi kesmesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.