"Kudüs ya da Leyla-Sumud" oyununun galası yapıldı

"Kudüs ya da Leyla-Sumud" oyununun galası yapıldı
Mescid-i Aksa etrafındaki evler boşaltıldıktan sonra kalan son evde yaşananları anlatan oyun, Eyüp Kültür Merkezi'nde sahnelendi

İSTANBUL (AA) - Mescid-i Aksa etrafındaki evler boşaltıldıktan sonra kalan son evde yaşananları anlatan "Kudüs ya da Leyla-Sumud" adlı tiyatro oyununun galası yapıldı.

Eyüp Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunun yazarı Cem Zeynel Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin meselesinin bir insanlık problemi olduğunu belirterek, "Tüm dünya insanları, değişik inançtakiler hatta inançsızlar da tepkili. Çünkü bir tarafta zulmeden var. Diğer tarafta zulme uğrayan var. Filistin bir ülke, tarih ya da siyasi bir sorun değil. Bir insanlık problemi. Tüm insanların sorunu bu. Ben bunu yazmaya çalıştım. Bizim halkımızın bu konudaki farkındalığını artırmak için bir aileyi ele aldım" dedi.

Kılıç, hikayeyi yazarken, Filistin haberlerinden etkilendiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çocuklar taş atıyor, diğerleri son teknolojik silahlarla vuruyorlar. Bütün mesele bu. 'Bu nedir' diye merak ettim. Bir iki kitap aldım. Sonra belli bir tarihin içine girmeye başladım. Filistin tarihi, İsrail tarihi derken, bir tane öykü vardı, çok hoşuma gitti. Birden sokağa çıkma yasağı oluyor. Bir kadın dışarıda kalıyor ve herhangi bir eve girmek zorunda. Yoksa vurulursun ve kadın evlere alınmıyor. Kadın ölüyor. Bu beni çok etkiledi. Buradaki Filistin dernekleri ile de görüştüm ve görüşlerini aldım. Türkiye'deki Filistinlilerle röportaj yaptım. Bir sene kadar çalışmalarım sürdü."

Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül de estetik, sanatsal ve görsel açıdan, güçlü ve profesyonel bir oyun izlediklerini anlatarak, "Bu akşamki çok güçlü bir oyundu. Oyuncu arkadaşların dediği gibi sürekli gündemde olan ama sürekli de unuttuğumuz bir coğrafya Filistin. Bizim kutsallarımız. Unutmamak gerekiyor. Kudüs davasını ayrıca sahnede görmek mutluluk verici" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında Filistin fotoğraflarının bulunduğu bir sergi de açıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.