Külliye ile DEM Parti arasında "tutanak" çatlağı: "Önce Kandil'e terörist demeyi öğrenin"
İmralı Tutanakları’nın dört gün önce kamuoyuna yansımasına rağmen DEM Parti yönetiminin süreçten haberdar olmadığı ortaya çıkarken, Cumhurbaşkanlığı cephesinden de sert tepkiler geldi.
Saral’dan DEM Parti’ye ağır eleştiriler
DEM Parti’nin Suriye lideri Ahmed Şara’ya yönelik açıklamaları iktidar kanadında rahatsızlık yarattı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla DEM Parti’yi hedef aldı.
Saral, DEM Parti yöneticilerinin kullandığı dili eleştirerek, bu söylemlerin kimin hangi cephede durduğunu açıkça gösterdiğini ifade etti. Terörle arasına net bir mesafe koyamayan çevrelerin, bugün Ahmed Şara gibi isimleri “terörist” olarak yaftalamasının samimiyetsizlik olduğunu savundu.
“Söylenenlerin hiçbir kıymeti yok”
Açıklamasının devamında Saral, mazlumlardan yana tavır alan ve küresel güçlerin planlarına karşı duran isimlerin karalanmaya çalışıldığını belirtti. Yıllardır milletin acıları üzerinden siyaset yapan, PKK’ya karşı açık bir tavır alamayan ve her fırsatta Türkiye’yi suçlayan bir zihniyetin sözlerinin ciddiye alınamayacağını dile getirdi.
“Önce Kandil’e terörist demeyi öğrenin”
Saral, kendi geçmişiyle yüzleşemeyenlerin başkalarına ahlak dersi vermesini “trajikomik” olarak nitelendirerek, şu ifadeleri kullandı:
“Önce Kandil’e, bebek katillerine, şehirleri hendeklerle kana bulayanlara ‘terörist’ demeyi öğrenin.”
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.