Kültür AŞ'den CNR Kitap Fuarı'na özel kargo hizmeti

Kültür AŞ'den CNR Kitap Fuarı'na özel kargo hizmeti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu ve bu sene “Engelsiz Bir Dünya” temasıyla 600 yayınevinin katılımıyla yarın kapılarını açacak CNR Kitap Fuarı'ndaki stantlarından kitap alacak vatandaşlara kargo hiz

İSTANBUL (AA) - SALİHA ÖZDEMİR - Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu CNR Kitap Fuarı'nda yayınları ve hediyelik eşyalarıyla yer alacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, ziyaretçilerinin satın aldığı kitapları kargo ile evlerine gönderecek.

CNR Kitap Fuarı'nda üçüncü kez yer alacak Kültür AŞ'nin Projeler Müdürü Fatih Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, yarın açılacak fuarın aynı zamanda sponsorları arasında yer aldıklarını belirterek, hazırlıkları altı ayda tamamladıklarını söyledi.

Yavaş, Kültür AŞ'nin fuara iki markası ile katılacağını dile getirerek, "Fuara İstanbul temalı, kültürümüz ve sanatımızla alakalı üretilmiş hediyelik eşyalarımızı satışa sunduğumuz Hediyem İstanbul ile katılıyoruz. İkincisi de çocuklara, gençlere, yetişkinlere yönelik üç grupta yayımladığımız, içinden İstanbul geçen kitaplarımız olacak. Şu ana kadar 315 kitabımızla fuarda olduk. Ayrıca 28 müzik albümü, 18 belgesel filmimizi fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunuyoruz" diye konuştu.

- "Ana amacımız İstanbul'un kültürüne hizmet"

Yayımladıkları kitapları prestij ve klasik bilgi içeren yayıncılık olmak üzere iki kategoride değerlendiren Yavaş, bir kısmı akademisyenler tarafından hazırlanan ilmi değeri yüksek kitaplardan oluşan prestij yayıncılıkta çok iddialı olduklarını, diğer taraftan da klasik olarak pratik değerler içeren, 75'i tamamlanan 100'ler Serisi'nin İstanbul için önemli çalışma olduğunu ifade etti.

Yavaş, yayımladıkları kitapların yıl boyunca Kültür AŞ'nin 10 şubesi bulunan İstanbul Kitapçısı mekanlarında meraklılarıyla buluştuğunu hatırlatarak, şunları anlattı:

"Hem kafe hem kitap hem hediyelik eşya konseptiyle oluşturduğumuz İstanbul Kitapçısı mekanlarımız büyük ilgi görüyor. Özellikle Eminönü'ndeki Katip Çelebi İskelesi, Kadıköy'deki Kabataş Üsküdar İskelesi ve Taksim Metro'daki İstanbul Kitapçılarımız insanların uğrak yeri haline geldi. Misafirlerimiz, bu mekanlarda hem çaylarını içiyor hem de kitabını seçip okuyor, çıkarken de yakınlarına, dostlarına kendisinin de evinde kullanabileceği hediyelik eşyalar alma fırsatı oluyor."

Kültür AŞ'nin ana amacının İstanbul'un kültür ve sanatına hizmet olduğunu vurgulayan Yavaş, özel sektörde olduğu gibi yüksek karlar beklenmediğinin, kendini döndürecek, minimum karlarla önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizdi.

Fatih Yavaş, yayıncılıkta çocukları da önemsediklerine dikkati çekerek, "Çocuklarla alakalı pop-up, üç boyutlu kitaplar hazırladık. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak adına, hiçbir maliyetten kaçınmadık. Fuarda çocuklara yönelik 'Galata Kulesi Kedi Medi ve Ben' adıyla maket atölye çalışması hazırladık. Ayrıca 'İstanbul Konuşuyor' adlı 46 eğitici karttan müteşekkil bir atölye çalışması olacak. Ahmet Ercan'ın 1453 Fetih adlı kutu oyunuyla ilgili atölye olacak, fuarda çocuklarımıza keyifli zamanlar geçirteceğiz" ifadelerini kullandı.

Fuarda yeni yayınların da okuyucuyla sunulacağına değinen Yavaş, şu bilgileri verdi:

"Yakın zamanda yayımladığımız, ilk baskısı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan, tasavvufla ilgili mucizelerin anlatıldığı ve görsellerin bulunduğu Nurhan Atasoy'un Derviş Çeyizi kitabının 2. baskısını yaptık. Fuarda yazarın imza günü olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin resmi fotoğrafçısı Hilmi Şenalp'ın arşivinden hazırlanan 'Fotoğraflarla Eski İstanbul' albümü, iki farklı çalışmayla ziyaretçilerimize sunulacak. Hem 100 İstanbul posteri halinde hem de 100 İstanbul kartpostalı halinde hazırlandı. Seyit Ali Kahraman'ın yayına hazırladığı 'Sur-ı Hümayun' eseri de standımızda bulunacak."

- "10 ciltlik dev eser fuarda görülecek"

Kültür AŞ Projeler Müdürü Fatih Yavaş, fuarda standı ziyaret edenlerin önemli bir çalışmayla tanışacağını söyleyerek, şu bilgileri verdi:

"İstanbul'un bütün tarihi dönemlerini ele almasıyla alanındaki en hacimli ve kapsamlı çalışma olma özelliğine sahip 10 ciltlik 'Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Ansiklopedisi' ilk kez CNR Kitap Fuarı'nda görücüye çıkacak. Bu eseri 350 yerli ve yabancı akademisyenle İslam Araştırmaları Merkezinin iş birliğiyle hazırladık. Eser şimdilik satışa sunulmayacak ama meraklıları fuarda inceleyebilecek. Eser satışa sunulduğunda 2 bin liradan satılacak.

Fuarda 'Hediyem İstanbul' 9 kategoride 321 eşyayla yer alacak. Ziyaretçilerimizi de bir sürpriz bekliyor. Standımızdan alışveriş yapan ziyaretçilerimize, kredi kartlarında taksit olup olmamasına bakmaksızın kendimiz taksit imkanı sunacağız. Herhangi bir vade farkı da olmayacak. Ayrıca bütün ürünlerde fuara özel yüzde 20 indirimimiz olacak. Diğer bir hizmetimiz de okuyucularımızın aldıkları kitapları kendilerine zahmet olmasın, fuarda rahat gezebilsinler diye hiçbir ücret talep etmeksizin adreslerine kargoyla yollayacağız."

Kültür AŞ, yarın açılacak ve 13 Mart'a kadar sürecek CNR Kitap Fuarı'nda yayınları ve Hediyem İstanbul ile G-01 numaralı stantta, İstanbul Kitapçısı ise E-02 numaralı stantta kitapseverlerle buluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.