KÜLTÜR SANAT DÜNYASINDAN HABERLER

KÜLTÜR SANAT DÜNYASINDAN HABERLER
Kültür sanatın çeşitli dallarında dünyada ve ülkemizde kısa kısa bir haber turu

21. YÜZYILIN EN İYİ 100 KİTABINA KADINLAR DAMGA VURDU

The Guardıan gazetesi ‘21. Yüzyılın en iyi 100 kitabını veren bir liste yayınladı. Listede hiçbir Türk yazarı bulunmuyor. Listenin en tepesinde Kurtlar Hanedanı romanıyla tanınan Hillary Mantel, Pulitzer ödüllü Amerikalı yazar Marilynne Robinson, Rus yazar Swetlana Aleksiyeviç ilk üçte yer alıyor ve üç ismin de kadın olması dikkat çekiyor.

Listede Türk okuyucusunun da yakından tanıdığı Nobel ödüllü Kazuo İshiguro dördüncü, Homo Speins adlı kitabı çok büyük ilgi gören Yuval Noah Harari 21., Zade Smith 39., Ian McEwan 41., Stephan King 64., Harry Potter’in yazarı Rowling 97. Sırada kendilerine yer bulmuşlar.

MARTİN EDEN SİNEMAYA UYARLANDI

Amerikalı yazar Jack London’un kült eseri Martin Eden, İtalyan yönetmen Pietro Marcello’nun üstlendiği filmde hayat buluyor. Filmde, Martin Eden’i Venedik Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu seçilen Luca Marinelli canlandırıyor.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ ŞAŞIRTIYOR

Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi üçlemesi sinemadan sonra Tv dizisi olarak da hayat buluyor. Daha önce Peter Jackson’un yönetmenliğinde yayınlanan kitabın filmi en çok hasılat elde eden filmler listesinin üst sıralarında kendine yer bulmuştu. Amazon yapımcılığındaki dizinin ise en pahalı yapım olacağı ve bütçesinin 1,3 milyar dolar olarak belirlendiği açıklandı.

TRENDEKİ YABANCI YAYINDA

Türkiye’nin ilk öykü app’i olan Trendeki Yabancı, internette aylık öykü dergisi olarak yayın hayatına başladı. Basılı olarak satılmayacak uygulama üzerinde her ay 20 yeni öykü yer alacak. Can Yayınlarının bir iştirakı olan Trendeki Yabancı abone olunduğunda çevrimdışı da okunma özelliğine sahip.

İBB’DEN NURİ PAKDİL MÜJDESİ

Repertuvardan çıkardığı muhafazakar kesime özgü tiyatro oyunlarıyla eleştiri oklarının hedefinde olan İBB Şehir Tiyatrolarının bu oyunları Sancaktepe Belediyesi’nde sahnelenecek. İBB Şehir Tiyatroları ise Nuri Pakdil’in bir oyununu repertuvarına aldı.

AÇIK MEDENİYET’İ ALMAYI UNUTMAYINIZ

İbni Haldun Üniversitesi’nin beş liraya D&R ve Migros’larda satılan aylık gazetesi Açık Medeniyet Ekim 2019 tarihli 18. Sayısında dosya konusu olarak Kültürel İktidar’ı gündemine taşıyor. Alev Alatlı ile konu hakkında yapılmış bir söyleşinin de yer aldığı gazete, Açık Kitap eki ve Hasan Aycın çizgi posteri ile sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.