KÜLTÜR SANAT DÜNYASINDAN HABERLER

KÜLTÜR SANAT DÜNYASINDAN HABERLER
Kültür sanat dünyamızdan kısa kısa haberler

YILLIKLAR DA ERİŞİME AÇILDI

Evimizde kaldığımız bu zorlu günlerde TYB'nin 1984 yılından itibaren düzenli olarak yayınladığı "Kültür ve Sanat Yıllıkları"nı TYB Kitap sitesinden okuyabilirsiniz.

Yıllıklara ulaşmak için https://kitap.tyb.org.tr/kultur-sanat-yilligi/ adresine girilebilir.

 

YERLİ SİNEMAYA DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ilk "Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım", "Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım", "Çekim Sonrası" ile "Ortak Yapım" türündeki 257 proje, sinema sektör temsilcilerinden oluşan 8 kişilik destekleme kurulunca değerlendirildi.

Destekleme Kurulunca yapılan değerlendirme toplantısında, 9 ilk uzun metrajlı kurgu film yapım projesine 6 milyon 250 bin lira, 16 uzun metrajlı sinema film yapım projesine 15 milyon 650 bin lira, 4 çekim sonrası projesine 775 bin lira ve 1 ortak yapım projesine de 500 bin lira destek sağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen destekler kapsamında ilk filmini gerçekleştirecek yönetmen desteği ile bu yıl yine genç ve umut vadeden yönetmenlerin ilk sinema filmlerini yapabilmelerine olanak sağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının son yıllarda uzun metrajlı animasyon filmleri desteklemesi ile vizyona giren yerli animasyon sinema filmi sayısında belirgin bir artış yaşandı. Yerli animasyon filmler özellikle 2019'da büyük başarılara imza attı. Türk sinemasının en çok izlenen animasyon filmi olan Rafadan Tayfa serisinin yeni filmi, çocuklar tarafından ilgiyle takip edilen Kuklalı Köşk ve Hızlı Ayaklar Bakanlıkça desteklenen animasyonlar oldu.

Farklı ülkelerden sinemacıları bir araya getirmesi, bilgi ve teknoloji aktarımı, yerel fon kaynaklarına erişim ve potansiyel pazarlar oluşturulması gibi sebeplerle sinema sektöründe olukça önemli hale gelen ortak yapımlar için ilk destekler ise İspanya, Fransa ve Türkiye ortak yapımı "Kutsal Ruh/Espiritu Sagrado" isimli projeye verildi.

 

SANATÇILAR KONSER VERECEK

TRT Müzik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında evde olmanın önemini hatırlatmak amacıyla bir proje başlattı.

Proje kapsamında sanatçıların evlerinden verecekleri "Evde Kal TRT Müzik'te Kal!" konserleri, "instagram.com/trtmuzik" adresinden müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

Bugün saat 21.15'te Meraaill Azizoğlu ve Hakan Güngör, yarın aynı saatte Aydilge ve Utku Barış Andaç evlerinde konser verecek.

Ahmet Koç ve Cansu Koç'un 30 Mart Pazartesi günü canlı yayında müzikseverlerle buluşacağı konserler, sonraki günlerde de sürpriz sanatçıların katılımıyla devam edecek.

POST ÖYKÜ’NÜN YENİ SAYISI RAFLARDA

Post Öykü 33. sayısıyla raflarda! İlk sayfalarındaki Cemal Şakar öyküsüyle okuru selamlayan Mart-Nisan sayısı Arda Arel, Onurhan Ersoy, Betül Sezgin ve Mustafa Aplay metinleriyle devam ediyor. Güzide Ertürk, Kadir Danış, Seyit Çolak ve Sedat Demir’in farklı köşelere konuk olduğu yeni sayıda Nîkû Hâkpûr’dan çeviri bir öykü de sizleri bekliyor. Çevirmen Diyor ki köşesinde ise bu defa Sabri Gürses anlatıyor.

Handan Acar Yıldız, Ertan Örgen, Gülşen Funda Çelik, Betül Sezgin ve Ahmet Sarı’nın kaleminden çıkan yazılarla farklı konuları inceleyen Post Öykü 33, Neslihan Önderoğlu, Ömer Çelik, M. Fatih Kutlubay, Sebahat Meraki ve Neslihan Soydaş ile öykü bölümünü tamamlıyor. Kırkıncı Oda’nın kapısında ise Güven Adıgüzel ise anlatmaya devam ediyor. Söyleşi bölümünde bu kez Ertuğrul Emin Akgün, Arda Arel’in konuğu.

Sıkı kitap okurlarının merakla beklediği Post Kitap, yine dopdolu. Mustafa Aplay, Ali Oktay Özbayrak, Yelda Sözdemir, Ali Yağan, Betül Sezgin, Gülşen Funda Çelik, Betül Yavuz, Nursena Koç, Uygar Atasoy, Murat k. Murat yazılarıyla sizi bekliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.