KÜLTÜR SANAT HABERLERİ

KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
Kültür sanat dünyasında sizleri kısa bir haber turuna çıkarıyoruz

GÜRDAMUR’DAN HİKAYE TAVSİYELERİ

Tüm dünyayı saran ülkemizdeki etkisi de devam eden koronavirüs salgını nedeniyle eve kapandığımız şu günlerde TYB’nin edebiyatın farklı alanlarındaki kitap tavsiyeleri devam ediyor.

Okunacak kitap listesi hazırlayanlar veya bu günlerde hangi hikâye kitabını okusam diye düşünenler için günümüzün önemli öykü yazarı Emin Gürdamur elinizden düşüremeyeceğiniz 10 önemli eseri sizler için belirledi.

Ömer Seyfettin, Aşk ve Ayak Parmakları, Ötüken

Necip Fazıl, Hikâyeler, Büyük Doğu Yayınları

Oğuz Atay, Korkuyu Beklerken, İletişim

Mustafa Kutlu, Tahir Sami Bey'in Özel Hayatı, Dergah Yayınları

Rasim Özdenören, Kuyu, İz Yayıncılık

Ayfer Tunç, Kırmızı Azap, Can Yayınları

Hasan Ali Toptaş, Ölü Zaman Gezginleri, Everest Yayınları

Necip Tosun, Ansızın Hayat, Hece Yayınları

Cemal Şakar, Portakal Bahçeleri, İz Yayıncılık

Yıldız Ramazanoğlu, Bu Sefer Lila Olsun Saçlarım, Kapı Yayınları

 

SANAT CEPTE

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre pazar günleri hariç her gün saat 11.00 ve 16.00'da oyuncu ve sanatçılarla yeni bir canlı yayın dizisi gerçekleştirilecek. 

"Sanat Cepte" uygulamasının Instagram hesabı "instagram.com/sanatcepte" adresinden canlı yayınlanacak programlarda sanatçılar 15-20 dakikalık performans sergileyecek.

Tiyatro, opera, bale ve müzik alanlarında önemli çalışmalara imza atan sanatçıların canlı performanslarının yanı sıra uygulama ile çocuklara eğitmenlerce canlı bale eğitimleri de verilecek.

Canlı yayınların kayıtlarına "Sanat Cepte" ve Bakanlığın YouTube kanalından erişilebilecek. Bugün saat 11.00'de Ankara Devlet Opera ve Balesinden çocuk balesi eğitmeni Ömür Uyanık'ın, 16.00'da ise İstanbul Devlet Opera ve Balesinden tenor Hakan Aysev'in programları izlenebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Sanat Cepte" uygulaması Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Bakanlığa bağlı koro ve orkestraların gerçekleştirdiği sanat etkinliklerinin duyurulmasına ve biletlerinin temin edilmesine imkan sağlıyor.

 

LIVETURKEY.COM AÇILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada, gezginlerin önemli kısmının evlerinde olduğu bu dönemde açılan "www.liveturkey.com" internet sitesi aracılığıyla Türkiye'ye dair kültürden sanata, tarihten spora, gastronomiden eğlenceye kadar pek çok deneyimi, çoğu zaman canlı yayınlarla ziyaretçilerin ekranlarına taşınacağı belirtildi.

Yabancı turistlerin Türkiye'ye ilişkin merak ettikleri ve özledikleri deneyimleri bir araya getiren internet sitesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği çevrim içi sanat etkinliklerini dünyaya ulaştıracağı da aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ünlü şeflerin katılımıyla Türk yemeklerinin yapım videolarını yayınlayacak site, önemli müzelerimizin sanal turlarına yönlendirecek, Türkiye'de yapılabilen macera ve doğa sporları için bir tanıtım platformu olarak ülkemize seyahatle ilgili ilham verecek. Ayrıca, 'liveturkey.com' adresinde küresel turizm tüketicilerine evlerinde geçirdikleri süre boyunca Türkiye'yi deneyimleme fırsatları sunulacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.