KÜLTÜR SANATIN KALBİ SELÇUKLU KONGRE MERKEZİNDE ATIYOR

KÜLTÜR SANATIN KALBİ SELÇUKLU KONGRE MERKEZİNDE ATIYOR
Şehrimizin güzide kültür sanat mekanlarından Selçuklu Kongre Merkezi’nde bu hafta da birbirinden güzel etkinlikler yer alacak

Selçuklu Kongre Merkezi, kurulduğu günden bu yana, tiyatrodan sinemaya konserlere birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı, şehrimiz kültür hayatına da bambaşka bir ivme kazandırdı. SKM’de bu hafta Mark Eliyahu, Karsu, Mor ve Ötesi kulaklarımızın pasını silecek, Kaan Sekban ve Ceyhun Yılmaz eğlenceli saatler geçirtecek, Amak-ı Hayal adlı tiyatro oyunu ise davetlileri güzel hayallere yolcu edecek.

MARK ELİYAHU

Dağıstan doğumlu besteci, aranjör ve kamança üstadı Mark Eliyahu, bugün saat: 19.30'da Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum sahnesinde sahne alacak.
Ortadoğu ve Balkanlar’ın ruhunu notalara döktüğü müziğiyle dinleyicilerine yıllardır duygu yoğunluğu hayli yüksek bir deneyim sunan Eliyahu için müzikolojist, besteci ve tar sanatçısı babasının önemi çok büyük. Müziğe babasının da verdiği ilhamla 4 yaşında keman çalarak başlayan sanatçı, 16 yaşında kendisini bağlama ve Azeri, İran ve Türk müziği konusunda yetiştirmeye karar verdi.
Küçük yaşlardan itibaren Ortadoğu ve Balkan müziğinin geçmişi ve dinamikleri konusunda uzmanlaşan sanatçı, kariyeri boyunca Türk, İran ve Azeri müziği hakkındaki engin birikimini uzun süre zihinlerden çıkmayan performanslarda, hayli prestijli etkinliklerde sergiledi. Mark Eliyahu, Filarmoni orkestrasıyla birlikte Nobel Ödülü Gecesi’nde çaldı, Kudüs Piyor Festivali’nden Uluslararası Ud Festivali’ne, Krakow Yahudi Festivali'nden İtalya'daki prestijli Fabrica Festivali'ne dünya festivallerinde hayranlıkla izlendi. Paris Pompidou Center'daki konseri ise şehir efsanesi oldu.

AMAK-I HAYAL(9-10 Aralık, 20.00)

Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilmi’nin 1910 yılında kaleme aldığı Âmâk-ı Hayâl yani Hayâlin Derinlikleri adlı felsefi eseri, edebiyatımızın önemli tasavvufi ve felsefi metinlerinden biridir. Uzun yıllar boyunca farklı düşünce sahibi entelektüellerin ilgisine mazhar olan bu eser, tasavvuf düşüncesini oluşturan farklı inanış tarzlarının ve genel olarak da vahdet-i vücûd inancının çerçevesinde şekillenir. Eser, hayatın anlamını sorgulayan Raci’yi ve onun ontolojik (varoluşsal) arayışını anlatır. Madde ve ruh âlemi arasında sürekli bocalayan Raci, hayatı boyunca süren bu arayış sırasında birçok farklı bilimsel ve felsefi sorularla cebelleşmiş, ne var ki bulduğu cevapların hiçbirisinden tatmin olmamıştır. Bu tahsilli ve entelektüel gencin yolu, günün birinde eski bir mezarlıkta münzevi bir hayat süren Aynalı Baba adında tuhaf bir dervişle kesişir. . Benliğini şüphe ejderhasına kaptıran Raci’nin düşüncelerindeki sis perdesi, bu karşılaşmadan sonra hızla değişecek ve Raci hayalle hakikat yahut hayal ile hayat arasında macera dolu meşakkatli bir yolculuğa çıkacaktır. Aynalı Baba’nın kılavuzluğunda çıkılan bu yolculukta Raci, hayal âleminin derinliklerinde edindiği tecrübelerle hiçliğin zirvesine ulaşmaya çabalayacak, sonunda ilahi aşkın nuruna, her şeyin başlangıcına yönelecek, huzursuzluğunu dindirmeye ve dinginleşmeye çalışacaktır. Bir yandan tasavvuf düşüncesinin zahiri ve batıni çizgilerine uzanırken bir yandan da felsefe ile inancın sınırları arasında dolaşacaktır.

KARSU KONSERİ

Karsu 10 Aralık 2019 Salı günü SKM Anadolu Oditoryum Sahne'sinde müzikseverlerle buluşacak...Karsu, "Karsu" adındaki yeni albümünde kişilerin özellikle sosyal medyayı sıkça kullandığı ve bu platformların kendine özgü baskılarını yaşadığı bu devre karşı, hem Türkçe hem İngilizce dillerinde yazdığı cesur sözlü şarkılarıyla meydan okuyor.

MOR VE ÖTESİ

Mor ve Ötesi, 11 Aralık'ta Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum sahnesinde müzikseverlerle buluşacak.

DÜNYANIN EN SAÇMA YOLCULUĞUNA HAZIR MISINIZ?

Kaan Sekban, 12 Aralık akşamı Selçuklu Kongre Merkezi Konya Oditoryum Sahnesi'nde sizlerle...

"Plaza hayatından cast ajanslarına dünyanın en saçma yolculuğuna hazır mısınız? 10 yıl boyunca kurumsal hayatta bir plaza insanı olarak çalıştıktan sonra yurt dışında oyunculuk eğitimi alıp beyaz yakalı hayata veda eden Kaan Sekban, kendi odasından yaptığı talk şovları bir adım öteye taşıyarak seyirci karşısına çıkıyor ve plaza hayatından cast ajanslarına, beyaz yaka dramlarından sosyal medyadaki davranış bozukluklarına kadar kendine has üslubuyla saçmalıyor(!)"

CEYHUN YILMAZ İLE KOMİK DAKİKALAR (13 Aralık Cuma, 20.00)

Ceyhun Yılmaz: “Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz?” gösterisiyle Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum'da sahne alacak.

Ceyhun Yılmaz ile “Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz”, “sosyal ağların” gün geçtikçe artan önemi ve bu doğrultuda sosyal medyanın nasıl kullanılmaması gerektiğini irdeleyerek, örneklerle esprili bir bilgi paylaşım platformu oluşturuyor, görsellerle anlatıyor.

Yeni Medya iletişiminin ABC’si üzerine odaklanan “Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz” Twitter öncesi iletişimi ve Twitter sonrası 140 karaktere sığdırılan iletişim biçimini mercek altına alıyor. Facebook’un toplumda yarattığı değişimi, Instagram’ı kullanma sebeplerimizi “mizahi bir dille anlatıyor.” İlk çağlarda “Instagram iletişimi”, Sosyal Medya’da Sosyal Müşteri: "Kalite Baskısı”, Sosyal Medya’nın Bireye Etkileri gibi konular tartışmaya açılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.