Kültür Ve Turizm Bakanı Topçu:

Kültür Ve Turizm Bakanı Topçu:
''Terörle mücadelede hem dağda hem ovada hem şehirde dünyaya da örnek oluyoruz inşallah''- ''Bayram tatilinin uzatılmasını istiyorum, dillendiriyorum. Sayın Başbakanımıza da Bakanlar Kurulu'nda konuyu inşallah arz edeceğiz''

 Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ''Terörle mücadelede hem dağda hem ovada hem şehirde dünyaya da örnek oluyoruz inşallah ''dedi.

Topçu, Edirne Valiliği'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, görev süresi boyunca her ile giderek, bakanlığına bağlı birimleri ziyaret edeceğini belirtti.

Son günlerde yaşanan terör olaylarının turizme etkisine değinen Topçu, ''Çok şükür, birilerinin abarttığı gibi, çağrılar yaptığı gibi değil. Yüzde 5 turist sayısında artış vardır. Bunu zaten biliyorsunuz. Dünyada yaşanan küresel kriz nedeniyle mutlaka birtakım sıkıntılar var. Önümüzdeki günlerde G-20 gibi çok güzel toplantılarımız olacak" diye konuştu.

Turizm Bakanı olarak Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasını istediğini, bunun iç turizmi olumlu etkileyeceğini ifade eden Topçu, ''Bayram tatilinin uzatılmasını istiyorum, dillendiriyorum. Sayın Başbakanımıza da Bakanlar Kurulu'nda inşallah konuyu arz edeceğiz. İç turizmin hızlanması açısından inşallah gereği yapılır'' şeklinde konuştu.

Bölücü terör örgütüyle mücadeleye de işaret eden Topçu, "Her zaman söylediğim gibi aşılacak bunlar. Bölücü terörle mücadelede devletin kararlılığını milletin tasdikini görüyoruz. İnşallah bu terör örgütü tekne kazınır gibi kazınacak. Bu mesele iki boyutlu, çok yönlü ele alındı. Dağdakiyle, ovadakiyle hukuk içerisinde uluslararası hak ve hukuk gözetilerek mücadele ediliyor. Terörle mücadelede hem dağda hem ovada hem şehirde dünyaya da örnek oluyoruz inşallah ''dedi.

Topçu, Mekke'de yaşanan vinç kazasına ilişkin soruya da ''Ölen kişilere rahmet diliyorum. Tam net bir sayı şu anda elimize ulaşmış değil. Diyanet İşleri Başkanlığı çok organize bir kurumumuz. her türlü mağduriyeti gidereceklerdir inşallah'' yanıtını verdi.

Bakan Topçu, daha sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, il Müdürü Ahmet Hacıoğlu'ndan brifing aldı.

Ziyaretin ardından Edirne Sarayı kazı alanı içerisinde yer alan saray mutfağı ve hamamında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Topçu, Vali Dursun Ali Şahin ve beraberindekilerle öğle namazını kılmak için Selimiye Camisi'ne gitti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.