Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:
"Dünya Turizm Örgütünün 2030 turizm öngörülerine göre, önümüzdeki süreçte turizm trendleri, daha çok kültür, tarih, inanç temelli turizm ürünleri olacak. Bölgemiz, kültür, tarih ve inanç turizmi açısından son derece şanslı gözüküyor"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Dünya Turizm Örgütünün 2030 turizm öngörülerine göre, gelecek süreçte turizm trendlerinin daha çok kültür, tarih ve inanç temelli turizm ürünleri olacağını belirterek "Bölgemiz, kültür, tarih ve inanç turizmi açısından son derece şanslı gözüküyor." dedi.

Bakan Ünal, Dulkadiroğlu ilçesindeki Germencia Antik Kenti mozaik alanını gezerek incelemelerde bulundu.

Ünal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Germencia Antik Kenti ile ilgili yaklaşık 30'a yakın parselin kamulaştırmaya tabi tutulduğunu söyledi.

Alanın çok geniş olduğuna dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Buradaki şehir merkezinin, amfi tiyatronun ve diğer kutsal mekanların da olduğu kısımlar, kazılarla ortaya çıkacaktır. Şu anda öncelikli olarak mozaikleri ortaya çıkartıyoruz. Hatay'dan başlayıp Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş'la devam eden bölgede uzun bir mozaik yolu var. Burada Germencia Antik Kenti'ndeki mozaiklerin bir özelliği de o günkü mimari yapı ve dokuya dair bize net resimler veriyor olması. Günlük sosyal yaşama dair bize bir fikir veriyor olması önemli. İnşallah, önümüzdeki 2 yıl geniş bir alanda kamulaştırmayı gerçekleştirip daha büyük ve geniş bir alanı ortaya çıkarmayı planlıyoruz."

Kazıların devam ettiğini anımsatan Ünal, hedeflerinin antik kentteki yapıyı ve diğer taraftan mozaikleri ortaya çıkartmak olduğunu vurguladı.

Bugün Kahramanmaraş'ta Kültür ve Turizm Çalıştayı gerçekleştirdiklerini anımsatan Ünal, geniş bir katılımla özellikle sektör temsilcilerinin de katılımıyla önemli kararlar aldıklarını söyledi.

- "Bölgemiz son derece şanslı"

Çalıştayın ardından sonuç raporu ve eylem planı hazırlayıp gelecek 4 yılı planlamayı hedeflediklerini anlatan Ünal, "Sadece Kahramanmaraş'ı değil, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa'yı kapsayan yani bölgesel bir planlama yapmaya çalışıyoruz. Yarın Şanlıurfa'da çalıştayımızı gerçekleştireceğiz. Ondan sonra Hatay ve Gaziantep'te bu çalıştayları gerçekleştirerek bu bölgenin planlamasını yapacağız." diye konuştu.

Gelecek dönemlere yönelik dünya turizm planlamasına ilişkin bilgiler veren Bakan Ünal, şunları kaydetti:

"Dünya Turizm Örgütünün 2030 turizm öngörülerine göre, önümüzdeki süreçte turizm trendleri, daha çok kültür, tarih, inanç temelli turizm ürünleri olacak. Buradan bakıldığında da bölgemiz, kültür, tarih ve inanç turizmi açısından son derece şanslı gözüküyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak buradaki kültürel mirasın korunması ve ortaya çıkartılması, restorasyonu konusundaki çalışmalarımızı hızla devam ettireceğiz."

Bakan Ünal, antik kentteki incelemenin ardından iki şehit ailesini evlerinde ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.