Kültür ve Turizm Bakanlığından açıklama:

Kültür ve Turizm Bakanlığından açıklama:
"Rengim Gökmen'in Bakanlık müşavirliğine atanması işlemi, hukuka uygun bulundu ve o göreve iade edildi. Yargı kararları doğrultusunda yaşanan bu rutin sürecin bir sonucu olarak, Gökmen'den boşalan Genel Müdürlük görevine yeniden vekaleten Sayın Selman Ada

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığından, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü görevindeki değişikliğe ilişkin yapılan açıklamada, "Rengim Gökmen'in Bakanlık müşavirliğine atanması işlemi, hukuka uygun bulundu ve o göreve iade edildi. Yargı kararları doğrultusunda yaşanan bu rutin sürecin bir sonucu olarak, Gökmen'den boşalan Genel Müdürlük görevine yeniden vekaleten Sayın Selman Ada getirildi" ifadesi kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü görevindeki değişiklikle ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğduğu belirtildi.

Genel Müdürlük görevindeki değişiklikle ilgili yaşanan sürecin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha önce Genel Müdürlük görevini yürüten Sayın Rengim Gökmen, bu görevinden alınıp Bakanlık müşavirliğine atanmıştı. Sayın Rengim Gökmen'in açtığı dava üzerine yürütmenin durdurulması kararı alınmış ve kendisi yargı kararı gereğince genel müdürlük görevine iade edilmişti. Söz konusu karara yapılan itiraz sonucu Bölge İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararını kaldırdı. Yani Sayın Gökmen'in Bakanlık müşavirliğine atanması işlemi hukuka uygun bulundu ve o göreve iade edildi. Yargı kararları doğrultusunda yaşanan bu rutin sürecin bir sonucu olarak, Sayın Rengim Gökmen'den boşalan Genel Müdürlük görevine yeniden vekaleten Sayın Selman Ada getirildi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.