Kulüpler Birliği Vakfı İkinci Başkanı Hoşcan:

Kulüpler Birliği Vakfı İkinci Başkanı Hoşcan:
- "Ligin marka değerinin yükseltilmesiyle taraftarı stada çekmek mümkün olacak"- "Süper Lig'in Katar'dan önceki bir lig olmaması gerekiyor"

ESKİŞEHİR (AA) - Kulüpler Birliği Vakfı İkinci Başkanı Mesut Hoşcan, Spor Toto Süper Lig'in marka değerinin yükseltilmesiyle daha çok taraftarı statlara çekeceklerine inandığını söyledi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı da olan Hoşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'deki birçok futbol takımının maçlarında tribünlerin eskisi kadar dolmadığını ifade etti.

Eskişehir, Bursa ve Trabzon gibi bulundukları kentle özdeşleşmiş ekiplerin belli maçlarında doluluk yaşanırken bazı maçlarda tribünlerin boş olduğuna dikkati çeken Hoşcan, şöyle konuştu:

"Tribünlerin yeniden dolmasıyla ilgili kulüp başkanları olarak çalışma içindeyiz. Kulüpler olarak statlardaki boşluklara bakıp bunları değerlendiriyoruz. Bu ligin marka değerinin yükseltilmesiyle taraftarı stada çekmek mümkün olacak. Passolig çalışmalarının faydasının yanından zararları da gördük. Kulüplerle ilgili yasanın çıkmasıyla taraftar durumunu masaya yatırıp tartışacağız. Futbol taraftarla güzel. Taraftar olmadan futbolun keyfi yok. Önümüzdeki sezon daha somut adımlar atacağız. Süper Lig'in Katar'dan önceki bir lig olmaması gerekiyor. Bunu hep birlikte başarıp, sorumlulukları alacağız."

Hoşcan, Türkiye'nin pek çok kentinde modern statlar inşa edildiğini dile getirdi. Kayseri, Konya, Bursa, Antalya, Mersin gibi kentlerde güzel statlar yapıldığını hatırlatan Hoşcan, "Eskişehir'deki stat önümüzdeki sezon açılacak. Statların doluluğunun iyi noktalara gelmesi en büyük beklentimizdir." şeklinde konuştu.

Mesut Hoşcan, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon ciddi sıkıntılar yaşandığını da belirtti. Özellikle hakem hatalarının çok konuşulduğunu kaydeden Hoşcan, "Hakem hataları konusunda kararlar alıyoruz. Hakem hataları da azalırsa futbolun keyfi artacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.