Kupada ikinci maça avantajlı bir sonuçla gitmek istiyoruz

Kupada ikinci maça avantajlı bir sonuçla gitmek istiyoruz
Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) son 16 turu eşleşmesinde Trabzonspor ile oynayacakları maçların ilk ayağını kazanarak rövanşa avantajlı bir skorla gitmek istediklerini söyledi.

Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) son 16 turu eşleşmesinde Trabzonspor ile oynayacakları maçların ilk ayağını kazanarak rövanşa avantajlı bir skorla gitmek istediklerini, Göztepe ile oynayacakları lig maçını da kazanarak yakalanan çıkışı sürdürmek istediklerini söyledi. 

ZTK Son 16 Turu'nda eşleştikleri Trabzonspor’un Rıza Çalımbay’ın göreve gelmesiyle birlikte ligde ve kupada iyi bir ivme yakaladığını ifade eden Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Böyle bir rakibe karşı oynayacağız. Ligdeki son maçımız olan Fenerbahçe maçından sonra kendi evimizde kupanın ilk ayağını oynayacağız. Aslında bakıldığı zaman üç maçı Trabzonspor ile oynayacağız. Kendi evimizde kupanın ilk ayağı, ardından deplasmanda rövanşı ve sonrasında kendi evimizde ligde karşılaşacağız. Yoğun ve sert bir süreç olacak gibi görünüyor. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Kuraya ikinci torbadan katıldık ve Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor takımlarının gelme ihtimali yüzde 50’nin üzerindeydi. Trabzonspor ile eşleştik. İyi bir kadrosu var. Bakıldığı zaman eğer kupada yol almak istiyorsak ve sonunda kupayı kaldırmak istiyorsanız bu tür rakiplerle muhakkak oynamak zorundasınız. Çift maçlı bir eleme turu olduğu için ona göre bir strateji uygulamak gerekiyor. Dolayısıyla biz kendi evimizdeki maçı kazanarak avantajlı bir periyodu başlatmak istiyoruz. Kolay olacak mı? Tabi ki de değil. Ligde ve kupada her maç çok zor. Son 16 Turu'na kalan tüm takımlar bu anlamda bu kupanın iddialı takımları. Takımıma inandığımdan dolayı bu turu geçebileceğimizi düşünüyorum. Rakibe de saygı duyuyoruz. Hem bizim açımızdan hem de Trabzonspor açısından kolay bir süreç olmayacak. İkinci yarıdaki maç çok daha farklı bir konsepte olabilir. Çünkü bizim de rakibin de bünyesine katacağı oyuncular olacaktır. Dolayısıyla biz eşleşmenin ilk ayağını sağlıklı geçmek istiyoruz. Kendi evimizde kazanarak ikinci maça gidersek daha avantajlı bir durumda oluruz diye düşünüyorum” şeklinde görüş belirtti.

“Eksiklerimiz Göztepe maçı için hazır olacak”

Teknik Direktör Mehmet Özdilek, ligde Göztepe ile zorlu bir maça çıkacaklarını, eksik oyuncularının bu maça kadar hazır olacağını dile getirdi. Özdilek, “Bu ligin önemli maçlarından birinde Göztepe’ye karşı mücadele vereceğiz. Hazırlıklarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Ligde iyi bir çıkış yakalayan, hocasıyla, takım olgusuyla istikrarlı giden bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Biz de son haftalarda oyunsal ve bunu da skora yansıtma anlamında müthiş bir gelişim kazanarak yolumuza devam ediyoruz. Eksiklerimiz sakatlarımız var. Ama yarın itibariyle ümit ediyorum ki, birçok arkadaşımız pazartesi günkü Göztepe maçı için hazır olacak. Kazandığımız ve bizi moral olarak yukarıya taşıyan Karabükspor maçından sonra bunu Göztepe maçıyla pekiştirmek istiyoruz. Ümit ediyorum bunda da başarılı oluruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.