Kuran-ı Kerim'e ayağıyla basan kişiye ev hapsi cezası

Kuran-ı Kerim'e ayağıyla basan kişiye ev hapsi cezası
Kuran-ı Kerim'e ayağıyla basan kişi ifadesinde, el basmak istediğini, ne yaptığının farkında olmadığını söyledi.

Kuran-ı Kerim'e ayağıyla basan kişi ifadesinde, el basmak istediğini fakat, ne yaptığının farkında olmadığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Sivas'ta şehir merkezinde olan Sefa Camisinde yaşandı. Sefa Camisi Kuran Kursu Yardımlaşma Derneği kongresinde, başkan adaylarından S.K. yemin ederken önce elindeki Kuran-ı Kerim'i öpüp başına götürdü, sonrada yere atarak üzerine bastı. Bu görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının sonrasında Sivas Valiliği düğmeye bastı S.K., "dini değerleri aşağılama" suçlaması ile polis tarafından gözaltına alınmak amacıyla Emniyete götürüldü. S.K.'nın ifade işlemlerinin bitmesinin sonrasında adli makamlara sevk edildi. S.K. çıkartıldığı mahkeme tarafından ev hapsi verilerek serbest bırakıldı.

S.K'nın ifadelerinde Kuran'a yemin ederek el basmak istediğini ne yaptığının farkında olmadığını söyledi. S.K. adliye çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. S.K. rakibini tehdit ettiği şeklinde suçlandığı için gerildiğini. etmediği yönünde yemin ederken Kuran-ı Kerim'i öptükten sonra el basmak isterken olayın gerginliğiyle ne yaptığını anlamadığını olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.