Kurban Bayramı heyecanı başladı: Kurbanlık satışlarına ilgi başladı

Kurban Bayramı heyecanı başladı: Kurbanlık satışlarına ilgi başladı
Adana'nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı'nın ardından kurban satıcıları vatandaşların bu yıl erkenden sipariş vermeye başladığını söyledi.

Adana'nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı'nın sonrasında kurban satıcıları vatandaşların bu yıl erkenden sipariş vermeye başladığını söyledi.

iha-20240415aw182560-5-t.jpg

Memik köyünde kurbanlık yetiştiren Ahmet Gümren, bu yıl talebin yoğun olduğunu ve vatandaşların bu günlerden kurbanlık siparişi verdiğini kaydetti. Gümren, "Bu yıl yem fiyatlarına zam gelmez ise kurban üreticilerinin yüzü gülecek. Kurbanlıkların 15 bin TL'den başlayan rakamlar ile satışları başladı" dedi.

iha-20240415aw182560-4-t.jpg

Gümren, kurban üreticilerinin çok kazanmak için değil herkesin kurban kesmesini isteyerek satış yapması halinde rakamların çok yükselmeyeceğini ifade ederek, "Bu yıl 60 davar 50 tane de kuzuyu kurbanlık için besledim. Kurban hazırlıkları başladı. Daha özenli bir bakım vaktine girdik. Şu an kurbanlıklar yayılım içindeler, yemlenmesi, bakımı arpa ağırlıklı beslemeye başladık. Havalar yeni ısınmaya başladığı için kuzuların kırkımları gerçekleşti. Bu hafta keçilerin kırkımları olacak. Bende olan kurbanlıklar 50 kilogramdan başlıyor 160 kilograma kadar yükseliyor. Bu sene rakamlar yüksek sayılır 15 bin TL'den başlıyor, 60 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bakımı meşakkatli, zor. 15 bin TL olanlar en az 55 kilo fakat vatandaşlar kurbansız kalmasın istedim. Geçen yıl rakamlar son günlerde çıkmıştı. Bu yıl canlı kilogram rakamı 250 ile 300 TL arasında satılıyor. Kurban satışları başladı. Şimdiden ayırdık satıyoruz. Apartmanda oturanlar ve memur kesim şimdiden alıyor. Yem fiyatları artmaz ise bu sene kurbanlıklar üreticinin yüzünü güldürecek gibi duruyor. Bir de kurbancılar "ben çok kazanayım" diyerek davranmaz ise herkes kurban alabilecek. 15 bin TL kurban diyorum "o fiyata var mı" diyorlar. Az kazanalım ama herkes kurbanını kessin isterim" diye konuştu.

iha-20240415aw182560-2-t.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.