Kurban bayramı sofralarına lezzet katacak: Ekmek salması tarifi

Kurban bayramı sofralarına lezzet katacak: Ekmek salması tarifi
 Editör
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte sofralarımızda et yemekleri ön plana çıkıyor. Bu lezzetli sofralara ek olarak yapabileceğiniz bir tarifimiz var: Ekmek Salması!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte sofralarımızda et yemekleri ön plana çıkıyor. Bu lezzetli sofralara ek olarak yapabileceğiniz bir tarif var: Ekmek Salması!

Ekmek Salması, Anadolu mutfağının en özel ve lezzetli tariflerinden biri haline geldi. Özellikle Kurban Bayramları'nda sofraların vazgeçilmezi olan bu tarif, yapımı oldukça kolay ve lezzetli.

MALZEMELER

3 kg kuşbaşı veya ince çekilmiş orta yağlı koyun eti

500 gr böbrek ve iç yağı

3 tandır ekmeği (veya 1 bayat francala)

2 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Büyük bir tencereye (kulpluya) iri doğranmış böbrek ve iç yağı konur.

Üzerine kuşbaşı veya ince çekilmiş koyun eti ilave edilip hafif ateşte etler suyunu bırakıncaya kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir.

Bu arada ekmekleri ıslatacak kadar suyunun kalmasına dikkat edilir.

Dilimlenmiş ekmekler et suyuna batırılıp servis tepsisine dizilir.

Etler suyunu çekince tuzu eklenip beş dakika kadar daha karıştırılarak kavrulur.

Kavrulan etler tepside dizili ekmeklerin üzerine kevgirle alınarak servis yapılır.

PÜF NOKTALARI

Ekmekleri ıslatırken çok fazla su kullanmamaya dikkat edin. Ekmekler sadece et suyuna hafifçe batırılmış olmalı.

Eti pişirirken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bu sayede et daha lezzetli olur.

Ekmek Salması'nı servis ederken yanında ayran veya cacık da ikram edebilirsiniz.

Ekmek Salması, lezzetli ve doyurucu bir tariftir. Kurban Bayramı'nda aileniz ve sevdiklerinizle birlikte bu lezzetli tarifi deneyebilirsiniz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.