Kurban’da yüzler gülecek

Kurban’da yüzler gülecek
Veren ile alan el arasında köprü olan hayır kuruluşları bu Kurban Bayramı’nda da yoksul sofralarını şenlendirecek. Yurt içi ve yurt dışındaki organizasyonlar için son hazırlıklarını yapan vakıf ve dernekler kurban bedellerini de belirledi

Hüseyin Altay/ÖZEL

STK’LAR KOLLARI SIVADI

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları, Kurban Bayramı’nda 100’den fazla ülkedeki ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıracak. Yurt içi ve yurt dışındaki yardım çalışmaları ile öne çıkan vakıf ve dernekler, bu kurbanda da yoksul sofralarının et hasretini dindirmek adına son hazırlıklarını yapıyor. Hayırseverler kanalıyla bağışlanan kurbanlar yerinde kesilerek yoksullara pay edilecek.

İHH 99 ÜLKEDE

“Kurban İbadet, paylaşmak kardeşliktir” sloganıyla vekalet yoluyla kurban kesim çalışmalarını gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 99 ülke ve bölgede geçekleştirecek.

22 yıldır Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 550 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

KURBAN BEREKETİ

YERYÜZÜNE YAYILACAK

Dosteli Derneği ise “Kurbanın bereketi yeryüzüne yayılsın” sloganıyla çalışmaların startını verdi.  “Bir ibadeti yerine getirmek için bize emanet ettiğiniz Kurbanları kesiyor ve

‘Yardımlaşırken en yakınınızdan başlayın’ diyen Hz. Peygamber’e kulak veriyoruz” diyen dernek yönetimi, bu yıl 17 ülkede kurban kesilmesi için hazırlıklarını yürütüyor. Dosteli Derneği’nin belirlediği kurban bedeli ise yurt içi (600 TL), yurt dışı (360 TL) ve Gazze (Bin 100 TL) oldu.

KURBANLARIMIZ KARDEŞLİK İÇİN

Türkiye Diyanet Vakfı; Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 182 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedefleniyor.  Kurban bedeli yurt içi 625, yurt dışı ise 450 TL olarak belirlendi.

KURBAN YETİMLERLE GÜZEL

“Kurban yetimlerle güzel” diyen RİDA Derneği ise bu bayramda yine kurbanları yine yetimlerin ve yoksulların sofralarında paylaştırıp onlarla bayram sevinci yaşayacak. RİDA Derneği kurban fiyatlarını ise yurt dışı 350, yurt içi ise 650 TL olarak belirledi. 

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara hayırseverlerin kurban yardımlarını ulaştıran RİBAT İnsani Yardım Derneği bu yıl “Paylaştıkça çoğalan iyiliğin adıdır Kurban” sloganı ile yardım çalışmalarına start verdi. RİBAT, Kurban bayramında Türkiye, Sudan,  Kırgızistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Uganda, Moro, Kosova, Makedonya, Suriye, Afganistan ve Gazze’de kurban yardımlarını dağıtacak.

KURBAN VEKALETİNİZLE TÜM YIL BAYRAM OLACAK

2007 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Vekaletinizle Tüm Yıl Bayram” sloganıyla sesleniyor. Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası kapsamında yurtiçinde bir hisse bedeli 690 lira, yurt dışında ise 435 lira olarak belirlendi. Türk Kızılayı’nın kestiği kurbanların etleri 800 gramlık kavurma konserveleri haline getirilmek suretiyle tüm yıl boyunca dağıtılacak. Kredi kartına 4 taksit imkanı sunan Türk Kızılayı, Türkiye'nin yanı sıra üç kıtada, 18 ülkede ve 21 noktada kurban kesecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.