KURBANLIK FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

KURBANLIK FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?
Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden aldığımız bilgilere göre vatandaşların kurban alımını son güne bırakmasının en büyük nedeni olan kurban fiyatlarının düşmesi hadisesi bu yıl yaşanmayacak.

Emine Şeyma Yıldız

Kurban Bayramı yaklaştıkça, kurbanlık satışları da arttı. Vatandaşlar kurbanlık alabilmek için çeşitli çiftliklere gitmeye başladı. Ancak ete gelen zamlardan dolayı vatandaşlar umdukları fiyatlara kurbanlık bulamayabiliyor. Bu durumdan satıcılar da şikâyetçi. Kurban bayramı yaklaştıkça et fiyatlarının artış gösterebileceği de bazı kesimler tarafından iddia ediliyor. Geçen yıl alınan kurbanlık fiyatları ile bu yıl arasında hayli fark olması da vatandaşların kurbanlık almasını zorlaştırıyor. Bu yıl haiz büyükbaş hayvan varlığı 1 milyon 230 bin, küçükbaş hayvan varlığı ise 3 milyon 830 bin baş olarak tespit edildi.

“SON GÜNE BIRAKAN ÇOK”

Önceki yıllarda vatandaşların günler öncesinden kurban aldığını söyleyen Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin yetkili kişisi, “Fakat bu yıl fiyatların biraz değişmesi sebebiyle vatandaşlarımız önceki dönemler kadar çok kurban almadı. Son güne bırakanlar daha çok diyebiliriz. Hatta geçen yıllara göre daha fazla son güne bırakan var. Bu haftadan sonra satışların iyice artacağını düşünüyoruz. Hayvan sayımız yeterli, herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Kurban alma işini son güne bırakanlar genelde tedirgin oluyorlar. “Son güne kalırsa iyi hayvanlar seçilir” düşüncesi oluşuyor. Bu düşünce onlara fiyatların düşeceğini de düşündürüyor” dedi.

ERKEK DANA YİNE ŞAMPİYON

Bayramdan önceki son gün kurban fiyatlarında pek bir değişiklik olmayacağını belirten yetkili, “Fiyatlar muhtemelen bu aralıkta kalacak. Çünkü girdi masrafları çok yüksek… Dolayısıyla fiyatların ciddi oranda değişeceğini düşünmüyoruz. Onun dışında bu yıl en çok erkek danalar tercih ediliyor. Erkek hayvanların et randımanı hem yüksek hem gebe olma ihtimali yok. Gebelik demişken maalesef dişi hayvanlarda gebelik muayenesi yaptırmıyorlar. Bu da sorunlara sebep oluyor. Ama erkek hayvanlarda böyle bir sorun olmadığından vatandaşlarımız erkek hayvanları tercih ediyorlar. Gebelik muayenesi yapıldığı takdirde dişi hayvanlar da tercih edilebilir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.