Küresel pay piyasalarında yön arayışı sürüyor

Küresel pay piyasalarında yön arayışı sürüyor
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yüzde 0,3 azalışla 8.460,00 puandan başladı.

Aralık vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışın yüzde 0,3 altında 8.460,00 seviyesinden işlem gördü.

HAFTAYA YÜZDE 0,3 AZALIŞLA 8.460,00 PUANDAN BAŞLADI.

Cuma günü satıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 1,3 altında 8.484,50 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında 8.478,75 oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yön arayışının sürdüğünü belirterek, bu hafta gözlerin dünya genelinde açıklanacak enflasyon verilerine çevrildiğini söyledi.

DÜNYA GENELİNDE

Enflasyonla mücadele konusunda atılan adımların yeterli olup olmadığı sorgulanmaya devam edilirken, varlık fiyatlarında oynaklık güçlü kalmayı sürdürüyor.

ANALİSTLER'E GÖRE

Türk Hava Yolları (THY) yönetiminin, tarihinin en büyük uçak siparişi için Airbus yetkilileri ile İstanbul'da bir araya geldiğine yönelik haber akışının hisse fiyatında oynaklığı artırabileceğini söyledi.

Bugün yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu ancak İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini belirten analistler, yurt içinde ise ödemeler dengesi verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan endeks kontratında 8.400 ve 8.250 puanın destek olarak öne çıktığını ifade eden analistler, 8.550 ve 8.700 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

1 MİLYAR 529 MİLYON DOLAR FAZLA VERMESİNİ BEKLİYOR

Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının eylül ayında yüksek beklentisi mevcut.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.