Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış-1

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış-1
Sezona Türkiye Kupası ve Süper Kupa ile başlayan Konyaspor, ilerleyen haftalardaki performansıyla ligde kalma mücadelesi sergilemeye başladı. Yeşil-beyazlılar ligde kaldı kalmasına; ama çektiği çileyi de unutmadı

Atiker Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa’yı kaldırarak başladığı 2017-2018 sezonunda beklentilerin çok çok altında kaldı. Yeşil-beyazlılar peş peşe yaşadığı sorunlarla, gerek saha içinde gerekse saha dışında mücadele etti.

6 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNADI

Samsun’da oynanan Turkcell Süper Kupa’da, taraftarın sevinmek için sahaya inmesiyle büyük bir ceza kapıya dayandı. Türkiye Futbol Federasyonu, yeşil-beyazlı taraftarlara Süper Lig’in ilk 6 maçı için ceza verdi. Konyaspor, Gençlerbirliği, Alanyaspor, Akhisarspor, Galatasaray ve Osmanlıspor maçlarında taraftarından yoksun olarak mücadele etti.

UZUN SÜREN SAKATLIKLAR

Konyaspor, ilk 11’deki as oyuncularından Abdou Razack Trore ve Amir Hazdizahmedovic’ten faydalanamadı. Sezonun ilk maçında deplasmanda oynanan Trabzonspor maçında sakatlanarak sezonu kapatan Traore yeni yeni takımla çalışmalarına başlarken, Amir ise sakatlığı nedeniyle forma giymekte zorlandı.

ALİ ÇAMDALI KRİZİ

Mustafa Reşit Akçay’ın yardımcılarından Hüseyin Cimşir ile sorun yaşayan ve süresiz kadro dışı bırakılan takım kaptanı Ali Çamdalı, daha sonra affedilse de, bir türlü dikiş tutmadı. Çamdalı yeniden affedilse de, Mehmet Özdilek döneminde takım içindeki disiplinsizliği bozmaktan sözleşmesi tek tarafı feshedildi.

AHMET ŞAN'IN FETÖ SORUŞTURMASI

Dönemin Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Süper Lig’in 2. haftasında oynanan Gençlerbirliği maçının ardından ByLock nedeniyle savcılığa giderek ifade verdi. Şan, bu süreçte takımın zarar görmemesi için görevinden istifa etti. Mevcut yönetim ise, 2. Başkan Fatih Yılmaz’ın önderliğinde görevine devam etti.

KOCA MİRASI YEDİLER

3 sezon Konya’da kalarak, takıma Süper Lig 3.’lücü ve Ziraat Türkiye Kupası kazandıran Aykut Kocaman hem sportif anlamda hem de maddi anlamda Konyaspor’u üst seviyeye taşıdı. Kocaman, sezon başında borçsuz bir şekilde kulüpten ayrılırken, yönetim izlediği yanlış transfer politikasıyla aldığı 10 futbolcuya milyonları döktü. Konyaspor, bu oyunculardan hiçbir katkı göremezken, kulüp kasasındaki paradan da olup bir de üzerine borçlandı.

mirasi-yediler.jpg

TARAFTAR YÖNETİM SÜRTÜŞMESİ

Atiker Konyaspor taraftarı, yaşanan olumsuzlukların ardından sosyal medyadan kulüp yönetimini topa tuttu. Yönetim ise, kulüp hesabı başta olmak üzere birçok taraftarı engelledi. Bu davranışın üzerine ortam daha da gerildi. Gelinen son noktada ise, taraftarlar birlik beraberlik bütünlüğünü koruyarak el birliğiyle takımı destekleyip ligde tutmak için çabaladı. Öte yandan taraftarlar, ligin sona ermesiyle mevcut yönetimi bir daha spora dönmemek üzere istifaya davet etti.

BÜLENT AKIN İSTİFASI

Aykut Kocaman’ın görevden ayrılmasıyla kulüp menajerliğine getirilen Bülent Akın, ilerleyen süreçte yapılan yanlış transfer politikası nedeniyle istifa etti. Birçok transferde önemli rol oynayan Akın da hayli tepki topladı.

bulent-akin-istifasi-001.jpg

KONYA STORE SORUNU

Konyaspor Yönetim Kurulu üyelerinden Abdullah Şanlı’nın üzerinde bulunan Konya Store, sezon içinde büyük sorunlara yol açtı. Taraftarlar, Abdullah Şanlı’dan dolayı mağazayı boykot ederek alışveriş yapmazken, yönetim kulübe devir kararı almıştı. Yaklaşık 3 ay önce alınan bu kararda, henüz herhangi bir gelişme yok.

Haber: Hasan Yıldırım

konya-store-sorunu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum