Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış-2

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış-2
Sezona 2 kupayla başlayarak beklentileri hayli yükselten Konyaspor, ilerleyen haftalarda eski karanlık günlerindeki gibi ligde kalma mücadelesi verdi. Yeşil-beyazlılar, saha dışında olduğu gibi saha içinde de ciddi sorunlar yaşadı

Atiker Konyaspor, 3 yıl süren Aykut Kocaman döneminde birçok konuda ilkler ve başarılar elde etti. Kocaman’ın 2. sezonunda Süper Lig’i 3. sırada bitiren yeşil-beyazlılar, tarihinin en iyi sezonuna imza atıp, yine tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları’na katıldı. Kocaman’ın, Konya’daki son sezonu ise daha bir güzeldi. Başarılı çalıştırıcı, Ziraat Türkiye Kupası’nı Konyaspor’a kazandırarak büyük bir başarı elde etti. Yeşil-beyazlılar, Aykut Kocaman’ın kupa başarıyla birlikte Süper Kupa’da da mücadele etme hakkı kazandı. Daha sonra ayrılık gerçekleşti. Hoca omuzlarda uğurlandı. Fakat Kocaman’dan sonraki süreç, Konyaspor için beklenildiği gibi ilerlemedi. Takım saha dışı olayların yanı sıra, saha içinde de hayli sorunla karşılaştı.

REŞİT AKÇAY SİSTEMİ

Elde edilen başarılara rağmen sürekli eleştirilen Kocaman’ın savunma futbolu, bu sezon itibariyle yerini Reşit Akçay’ın 8 saniyede atağa kalkan takım hüviyetine bıraktı. Lakin bir sorun vardı. Reşit Akçay’ın sistemi 8 saniyede atağa kaldırmak yerine, 8 saniyede atak yedirmeye başladı. Bazı kesimin sürekli dile getirdiği ‘Bol gollü maçlar’ geldi. Geldi gelmesine ama; gol yiyen hep Konyaspor oldu. Reşit Akçay Konyaspor’un başında 8 hafta kalırken sadece 7 puan toplayabildi. Konyaspor, Akçay döneminde 4 maçlık bir mağlubiyet serisi de yaşandı.

ÖZDİLEK BİLMECESİ

Son olarak 2015 yılında Gençlerbirliği’ni çalıştıran ve ardından uzun bir müddet dinlenmeye çekilen teknik direktör Mehmet Özdilek, futboldan 2 yıl uzak kaldı. Şifo Mehmet, daha sonra UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Konyaspor’un başına getirildi. Takım artık Avrupa’da tecrübeliyken, hoca ilk Avrupa maçına çıktı. Reşit Akçay’ın sistemi hep eleştirilirken, Özdilek’in eleştirilecek sistemi bile gözlenmedi. Mehmet Özdilek, Konyaspor’un başında 15 hafta kalırken, 11 puan topladı.

SERGEN YALÇIN’DAN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

Gittiği her takımda ilk haftalarda takımı uçuran Sergen Yalçın, bitime 10 hafta kala son bir umutla Konyaspor’un başına getirildi. Başarılı çalıştırıcı, gecesini gündüzüne kattı, oyuncularıyla didik didik ilgilendi. Yalçın, 10 hafta başında kaldığı takımla 13 puan topladı. Başarılı çalıştırıcı, takımın ligde kalmasında önemli rol oynadı.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum