Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış-3

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış-3
Ligin bitimine 10 hafta kala, ligden düşecek ekiplerin en büyük adayı arasında gösterilen Konyaspor, yaptığı kritik teknik adam hamlesiyle her şeyi altüst etti. Son viraja Sergen Yalçın ile giren yeşil-beyazlılar, alınan 15 puanla ligde kaldı

2017-2018 sezonunda 3 farklı teknik adamla çalışan Atiker Konyaspor’da, en verimli sezon Sergen Yalçın ile geçti. Bitime 10 hafta kala ligden düşmenin en büyük adayları arasında gösterilen yeşil-beyazlılarda son bir umut göreve gelen Yalçın, topladığı 15 puanla ligde kalmanın baş mimarları arasında kendine yer buldu. Yalçın ve talebeleri, deplasmanda Antalyaspor ve Osmanlıspor gibi kritik maçlardan da puan koparmayı başardı.

36 PUANLA LİGDE KALDI

Konyaspor, peş peşe aldığı mağlubiyetlerle kümede kalma mücadelesi verirken, bunu topladığı 36 puanla başardı. Yeşil-beyazlılar, ligde kalmayı bitime 1 hafta kala ikili averajla üstünlük kurduğu Osmanlıspor’un Beşiktaş’a yenilmesiyle başardı.

İÇ SAHADA 27 PUAN

Atiker Konyaspor, bu sezon iç sahada 27 puan topladı. Yeşil-beyazlılar, çıktığı 17 maçtan 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Anadolu Kartalı, bu süreçte rakiplerine 24 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.

DEPLASMANDA 9 PUAN

Bu sezon deplasman karnesi en kötü 3 takım arasında yer alan Konyaspor, bu ekipler arasında ligde kalmayı başarabilen tek ekip oldu. Yeşil-beyazlılar 17 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 12 mağlubiyet alırken, hanesine 9 puan yazdırabildi. Anadolu Kartalı, rakiplerine 14 gol atarken, kalesinde ise 24 gol gördü.

İÇ SAHADA YAN BAKILMIYOR

Atiker Konyaspor, her ne kadar ligde kalma mücadelesi verse de, Konya’daki maçlarda tüm rakiplerine kök söktürdü. Yeşil-beyazlılar, Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe, Göztepe ve Trabzonspor gibi takımlardan puan koparırken, başarılı bir sezon geçirip uzun süre Avrupa mücadelesi veren ekipler arasında yer alan Kayserispor ve Sivasspor’u da mağlup etmeyi başardı.

GOL YOLLARI, DEVRE ARASINDA AÇILDI

Ligin ilk devresinde gol yollarında inanılmaz sorun yaşayan Konyaspor, devre arası transfer döneminde bu bölgeye neşter vurdu. İlk devre 16 gol atan yeşil-beyazlılar, Göztepe’de 14 gol atan Adis Jahovic, Antalyaspor’da 6 gol atan Eto’o ve Karabükspor’da 6 gol atan Yatabare’yi renklerine bağlayarak forvet hattını baştan çizdi. Konyaspor, ligin ilk devresinde takım olarak 16 gol atarken, bireysel olarak toplamda 26 gol atan 3 oyuncuyu kadrosuna kattı. Bu hamlenin semeresini alan Atiker Konyaspor, ikinci yarıda 22 gol atmayı başardı.

PANİK TRANSFERLERİ PAHALIYA MAL OLDU

Aykut Kocaman, hem sportif anlamda hem de maddi anlamda kulübe birçok katkı yapsa da, ondan sonraki 8 ay her şeyi yerle bir etmeye yetti. Reşit Akçay’ın transfer politikasının yanı sıra, devre arasında Mehmet Özdilek ile yapılan panik transferleri de takım içindeki mali dengeyi bozdu. Bazı futbolcular daha çok verimle daha az ücretler alırken, bazıları ise katkı yapmadan birçok oyuncudan fazla ücret almaya başladı. Bu süreçte hazır ve ligi bilen golcüler üzerinde durulurken, kulüp dengesi için uçuk miktarlar gözden çıkarıldı.

EN GOLCÜ VE EN İSTİKRARLI SKUBİC

3 sezondur Konyaspor forması giyen golcü sağ bek Nejc Skubic, takımın en istikrarlı oyuncularından oldu. Bu sezon 43 maçta forma Sloven futbolcu, 3 bin 781 dakikayla sahada en fazla kalan oyuncu oldu. Bu süreçte rakip fileleri 9 kez havalandıran Skubic, aynı zamanda takımın da en golcü ismi oldu. Sloven futbolcu, yükselen performansını yaptığı 3 asistle de süsledi. Başarılı oyuncu, sezonu 8 sarı kartla tamamlarken, hiç kırmızı kart görmedi.

GOL KRALLIĞINDA BİR KONYASPORLU

Devre arası transfer döneminde Göztepe’den ayrılarak Atiker Konyaspor’un yolunu tutan Makedon golcü Adis Jahovic, gol krallığında ilk 3 sıra içinde kendine yer buldu. 30 yaşındaki başarılı futbolcu, Göztepe’deki 14, Konyaspor’daki 5 golüyle toplam 19 gole ulaştı. Jahovic, 29 gollü Befatimbi Gomis ve 23 gollü Burak Yılmaz’ın ardından 3. sırada kendisine yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.