Kurtulmuş, yabancı basın mensuplarını kabul etti

Kurtulmuş, yabancı basın mensuplarını kabul etti
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:- "Eğer bu sorunları çözecek perspektifleri bugünden ortaya koyar, çözüm yollarını bulamazsak maalesef dünya, başta göç olmak üzere gelir dağılımı adaletsizliğinden kaynaklanan sorunlar, birtakım bölgesel çatışma bölgelerinde

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dünyada çok fazla eşitsizlik, çifte standart, göç, çatışma, gelir dağılımı eşitsizliği, fakirlik gibi temel küresel sorunların bulunduğuna dikkati çekerek, "Eğer bu sorunları çözecek perspektifleri bugünden ortaya koyar, çözüm yollarını bulamazsak maalesef dünya, başta göç olmak üzere gelir dağılımı adaletsizliğinden kaynaklanan sorunlar, birtakım bölgesel çatışma bölgelerindeki insani dramlar başta olmak üzere bugün karşılaşmış oldukları bu sorunları maalesef uzunca bir süre devam ettirecektir." dedi.

Kurtulmuş, İstanbul'da 23-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek "Dünya İnsani Zirvesi" öncesi Etiyopya, Gana, Sudan, Nijerya, Uganda, Kamerun, Kenya, Tanzanya, Somali ve Güney Afrika'dan Türkiye’ye gelen gazetecileri kabul etti.

Çankaya Köşkü'ndeki kabulde konuşan Kurtulmuş, "Dünya İnsani Zirvesi"nin ilk kez yapılacağını, bunun da Türkiye'de olmasının sevindirici olduğunu bildirdi.

Dünyada çok fazla eşitsizlik, çifte standart, göç, çatışma, gelir dağılımı eşitsizliği, fakirlik gibi temel küresel sorunların bulunduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, bu küresel sorunların çözülebilmesi için meseleleri gerçekten ciddi bir şekilde ele almak gerektiğini söyledi.

Bütün ülkelerin bu konuya aynı hassasiyetle eğilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Eğer bu sorunları çözecek perspektifleri bugünden ortaya koyar, çözüm yollarını bulamazsak maalesef dünya, başta göç olmak üzere gelir dağılımı adaletsizliğinden kaynaklanan sorunlar, birtakım bölgesel çatışma bölgelerindeki insani dramlar başta olmak üzere bugün karşılaşmış oldukları bu sorunları maalesef uzunca bir süre devam ettirecektir. Dolayısıyla vakit kaybetmeden ümit ediyoruz ki, bu insani sorunlara çözüm bulacak bir çalışma ortaya konulur. Ve Dünya İnsani Zirvesi, önemli bir argüman olarak karşımızda durur."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye’nin, mültecilerin sorunlarının hafifletilmesi için ortaya koyduğu gayretlerin, misafir basın mensupları tarafında da müşahede edileceğini belirterek, "Türkiye inşallah önümüzdeki dönemde de yeryüzünde küresel anlamda bu insani krizlerin çözülebilmesi için samimi gayretlerini bütün dünya kamuoyu ile paylaşacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.