Kuş gribi yeniden yüzünü gösteriyor

Kuş gribi yeniden yüzünü gösteriyor
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından yapılan açıklama sonrasında dünyada Kuş Gribi alarmı verildi. Asya'da ve Avrupa'da görülen kuş gribi dünyayı tehdit altına alıyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) uyarısına göre, bu yıl Asya ve Avrupa'da görülen kuş gribi virüsü tüm dünyayı tehdit ediyor. Hızla yayılan virüs özellikle sınırlı kümes hayvancılığı yapan ülkeleri büyük tehditte bulunuyor. Merkezi Roma'da bulunan FAO konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada; “2014 yılında Asya’da görülen virüs türüne benzeyen ve Avrupa’da tespit edilen yeni tür kuş gribi, kümes hayvancılığına ciddi bir tehdit oluşturuyor. FAO ve Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı (OIE) özellikle yabani kuşların bulunduğu Karadeniz ve Doğu Atlantik göç yollarında olan sınırlı kaynaklı ülkeler için tehdidin ciddi boyutta olduğu konusunda uyarıda bulundu” denildi. FAO, tekrardan ortaya çıkan virüsün tür değiştirerek tehlike saçmaya devam ettiğini belirtiyor. Bu durum ise halk sağlığı, gıda güvenliği ve beslenmeyi büyük oranta tehlike altına alıyor. Bu nedenle üstün koruma çabalarının sürdürülmesi ve maddi açıdan da desteklenerek vakaya en üstün düzeyde hazırlıklı olunması öneriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.