Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası
Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Siirt Müftülüğü şiir okuma yarışması düzenledi

SİİRT (AA) - Siirt Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında okullar arası Hz. Muhammed konulu şiir okuma yarışması düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda yapılan yarışma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali Mustafa Tutulmaz, törende yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nın önemine işaret ederek, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemini vurguladı.

Tutulmaz, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin hayatı ve güzel ahlakı, her zaman örnek alınmalı. Bu yılki kutlu doğum kutlamalarında Hz. Peygamber, tevhid ve vahdet teması ile insanlığı yüceltmek, diriltmek ve yaşatmak için gelin birlik olalım çağrısı yapılıyor. Bu çağrı etrafında kutlu doğumu hep birlikte idrak edelim." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından finale kalan 10 öğrenci şiirlerini okudu. Veysel Karani Ortaokulu öğrencisi Şan Eryem'in okuduğu şiir büyük beğeni topladı.

Yarışma, dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.


Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.