Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası
YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.Vaiz Halil İbrahim Erdoğan, Alidemirci köy caminde düzenlenen...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Vaiz Halil İbrahim Erdoğan, Alidemirci köy caminde düzenlenen yaptığı konuşmada, her yıl Kutlu Doğum Haftası'nın ayrı bir konu, ayrı bir tema işlenerek kutlandığını söyledi.

Geçen yıl Kutlu Doğum programının konusunun samimiyet olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu sene de Kutlu Doğum Haftası'nda işlenecek konu tevhit ve vahdet. Tevhit birleşme demektir. Kelime-i Tevhit buradan gelmektedir. Allah’tan başka tapacak ilah yoktur demektir. Allah tektir, tapılacak tek varlık demektir.” dedi.

Bir Müslümanın tefrikaya düşmemesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Tefrika insanların birbirleriyle olan çekişmeleridir. İhtilaf ise görüş farklılığıdır. Mezheplerin de ihtilafları vardır ama tefrika etmemişlerdir. Tefrika ölüme götürür, ihtilaf ise güzellikleri getirir. Tefrika dinsizlikten ötedir. Küfürden daha aşağılık bir şeydir. Fitne içimize bir girerse ateşin odunu yaktığı gibi hepimizi yakar. Fitneden öyle bir korkun ki gelirse iyi kötü ayrım yapmadan herkese bulaşır." diye konuştu.



Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.