Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası
Kahramanmaraş'ta Türkiye'nin üçüncü büyük camisi olan Abdulhamithan Camii'nde, Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği seher vaktinde program düzenlendi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Hazreti Muhammed'in dünyaya geliş saatinde teheccüd namazı kılındı, dua edildi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Türkiye'nin en büyük üçüncü camisi Abdulhamithan'da, "Peygamberimizin doğduğu saatte Bad-ı Saba programında buluşalım" adlı program düzenlendi.

Hazreti Muhammed'in seher vakti dünyayı şereflendirmesi nedeniyle gerçekleştirilen programda ilk önce teheccüd namazı kılındı. Daha sonra Abdulhamithan Camii Vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikçi öncülüğünde zikir yapıldı, salavat getirildi.

Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından sabah namazı kılındı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği programda kimi zaman duygusal anlar yaşandı.

Namaz çıkışında, vatandaşlara süt ve simit ikram edildi.

Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, yaptığı açıklamada, önemli bir programda güzel bir duygu yoğunluğu yaşadıklarını söyledi.

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği saatlerde Peygamberi idrak ederek geçirmenin önemine dikkat çeken Demir, şunları kaydetti.

"Bir beldede Peygamberimizin doğum anı, onun dünyaya teşrif ettiği saat ve dakikalarda gafletle geçirilmemesi önemli. Onun geldiğinden haberdar olmak, sanki onun geldiğini idrak etmek ve onun geldiğini idrak ettiğimizi de Cenab-ı hak aracılığıyla ona bildirmek istedik. Güzel bir duygu." dedi.

Demir, sabah rüzgarıyla Allah resulüne salatü selam ettiklerini vurguladı.

Şirikçi ise organize ettikleri bu programla vatandaşların güzel ve duygu dolu anlar yaşadığını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.