Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası
Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğünce, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" etkinliği düzenlendi- Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad) Üyesi Çelik:- "Özgürlüğümüz, dünya ve ahir

VAN (AA) - Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğünce, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" etkinliği gerçekleştirildi.

Kültür Kavşağı'nda tertiplenen etkinlik için günler öncesinden hazırlık yapıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu meydan, flamalar ve üzerinde Hazreti Peygamberi anlatan sözlerin yazıldığı pankartlarla donatıldı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, molla Nasrullah Yavuz'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan mevlite alanı dolduran kalabalık salavatlarla eşlik etti.

Yer yer duygusal anların da yaşandığı etkinlikte, sahneye çıkan mahalli sanatçılar, Hazreti Muhammed üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi.

Ardından konuşan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad) Üyesi Ömer Çelik, tüm Müslümanların kardeş olduğunu, İslam'da ırkçılık olmadığını söyledi.

Kardeşlik dışında birlik ve beraberliği oluşturacak bir hususun olmadığını ifade eden Çelik, özgürlüğün, dünya ve ahiret saadetinin, birlik ve kardeş olmaktan geçtiğini ifade etti.

Allah'ın iman eden herkesi birbiriyle kardeş kıldığını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Arap, Kürt, Türk, Fars iman eden bütün ırklar birbirlerinin kardeşidir. İnsanların birbirinden hayırlı olması ancak Allah'a olan kulluk ve yakınlıklarıdır. Yüzyıllar boyunca büyük savaşlara neden olan insanların kanının akmasına sebep olan ırkçılığın peşinden gitmek, insanlığa ancak kan ve gözyaşı getirir. Bir Türk'ün Arap'ın ya da Kürt'ün başka ırktan birinden hayırlı olmasını gerektirecek hangi sebep var? Birbirimizden üstünlüğümüz yoktur. Kim daha çok Allah'tan korkarsa kim daha çok Allah'ı severse kim daha çok Allah'a kulluk ederse ve kim daha çok İslam'a hizmet ederse üstün olan ve güzel olan odur. Yoksa birbirimizden üstünlüğümüz yoktur. Bizler birbirimizi sevmezsek, kardeş olmazsak ve birbirimize destek vermezsek o zaman şeytan ve onun askerlerinin oyuncağı haline geleceğiz. O zaman ne ülkemiz ne evimiz ne dinimiz ne de namusumuz kalacak."

Tüm insanların hamurunda İslam olduğunu söyleyen Çelik, "Bu nedenle 'Ne mutlu Türküm diyene, Türk'ün Türk'ten başka dostu yok, muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur' dersen, Kürt de Arap da sana cevap verecek. Oysa Allah, 'İman eden müminler birbirlerinin dostudur' diye buyurur." diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.