Kuveyt Arap Fonu'ndan Özbekistan'a sağlık kredisi

Kuveyt Arap Fonu'ndan Özbekistan'a sağlık kredisi
Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu, Özbekistan'da sağlık sektörünün geliştirilmesi için 23,8 milyon dolarlık kredi ayırma kararı aldı

TAŞKENT (AA) – Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu (KFAED) Özbekistan'da sağlık sektörünün geliştirilmesi için 23,8 milyon dolarlık kredi ayıracak.

Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu ile Özbekistan hükümeti arasında, ülkenin sağlık sektöründe gerçekleştirilecek projeler için 23,8 milyon dolarlık kredi ayrılmasına ilişkin anlaşma imzalandı. Söz konusu anlaşmayı,Taşkent'e ziyarette bulunan KFAED Direktör Yardımcısı Hamad Sulaiman Al-Omar ile Özbekistan Başbakan 1.Yardımcısı ve Maliye Bakanı Rüstem Azimov imzaladı.

Söz konusu kredi, ülkedeki sağlık sektörünün geliştirilmesi çerçevesinde sağlık kurumlarına çağdaş tıbbi cihaz ve teçhizatın alımı için kullanılacak. Ayrıca bu projenin gerçekleştirilmesi için teknik destek sağlanacak. Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu tarafından sağlanan kredinin 4 yılı imtiyazlı olmak üzere 26 yıllığına verildiği bildirildi.

Kuveyt Arap Ekonomik Kalkınma Fonu, daha önce de, Özbekistan'daki sağlık, içme suyu, demir yollarının elektrifikasyonu, altyapı ve diğer sektörlerin geliştirilmesi çerçevesinde gerçekleştirilen 7 proje için toplam 130,5 milyon dolarlık kredi ile 1,9 milyon dolarlık teknik destek sağlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.