Kuveyt-Mısır ortak askeri tatbikatı

Kuveyt-Mısır ortak askeri tatbikatı
Kuveyt ve Mısır arasındaki Yermuk-2 tatbikatı Ahmed el-Cabir Hava Üssü'nde sürüyor

KAHİRE (AA) - Kuveyt ve Mısır hava kuvvetlerine bağlı birliklerin, Yermuk-2 tatbikatı kapsamında Kuveyt'in Ahmed el-Cabir Hava Üssü'nde tatbikatlarını sürdürdüğü bildirildi.

Mısır ordu sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir yaptığı yazılı açıklamada, tatbikatların ilk aşamasında, savaş uçaklarıyla keşif uçuşları yapılmasının yanı sıra hava operasyonlarının yönetimi ve karşılıklı deneyim paylaşımı için bir dizi konferans verildiğini ifade etti.

Semir, Yermuk-2 tatbikatının bölgedeki en büyük ve önemli hava tatbikatlarından olduğunu ve iki ülke arasında askeri koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmeyi, düşman güçlerine karşı hava operasyonları düzenleme kapasitelerini ölçmeyi hedeflediğini vurguladı.

Mısır Hava Kuvvetlerine bağlı birlikler 9 Nisan'da tatbikata katılmak üzere Kuveyt'e gelmişti. Mısır ile Kuveyt arasında iş birliği, planlama ve koordinasyon düzeyini artırmayı hedefleyen tatbikat 23 Nisan'a kadar sürecek. İki ülke ortaklığında 2010'da Yermuk-1 tatbikatı yapılmıştı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.