Kuveyt'teki "petrol grevi"nin sonlanması

Kuveyt'teki "petrol grevi"nin sonlanması
Ülkede bugün sona eren grevin ardından petrol üretiminin 3 gün içinde eski seviyesine döneceği açıklandı

KUVEYT (AA) - Kuveyt'te bugün sona eren grevin ardından petrol üretiminin 3 gün içinde eski seviyesine döneceği belirtildi.

Kuveyt'te petrol sektörü sözcüsü Talal el-Halid es-Sabah yaptığı yazılı açıklamada, grevin sonlandığını ve petrol üretiminin normal seyrine döndüğünü kaydetti.

Aşamalı olarak petrol üretiminin doğal seviyesi olan günlük 3 milyon varile ulaşmasının 3 gün sürebileceğini aktaran es-Sabah, işçiler ve petrol tesislerine zarar verebilecek her türlü baskıdan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Petrol ve Petrokimya Sanayisi İşçileri Birliği Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, pazar günü başlayan grevin bugün sonlandığı ve işçilerin görev başına döndüğü bildirilmişti.

Başbakan Yardımcısı, Petrol Bakanı Vekili ve Maliye Bakanı Enes Halid es-Salih son süreçte ülkesinde petrol üretiminin günlük 1,5 milyon varile gerilediğini ve 210 milyon dolarlık bir zarar oluştuğunu söylemiş, petrol üretiminin artacağını kaydetmişti.

Petrol sendikaları,hükümetin uygulamaya koymak istediği "stratejik alternatif" kanunundan sektör çalışanlarının muaf tutulması talebiyle pazar günü grev başlatmıştı.

Hükümet, dünya petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle gelirlerde yaşanan azalmayla mücadele için kemer sıkma tedbiri alacağını açıklamıştı.

Bu kapsamda Kuveyt Petrol Şirketine ait 43 akaryakıt istasyonunun özelleştirilmesi de yer alıyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.