Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
BM Genel Sekreteri Ban, tüm taraflara daha fazla gecikmeden müzakerelere katılma çağrısında bulundu

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kuveyt'te dün başlaması planlanan ancak ertelenen müzakereler için taraflara çağrı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ban, tüm taraflara Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed öncülüğündeki barış görüşmelerine daha fazla gecikmeden ve "iyi niyetle" katılmaları çağrısında bulundu.

Tüm tarafların 10 Nisan itibarıyla çatışmaların durması, 18 Nisan'da da müzakerelerin yeniden başlaması konusunda taahhüt verdiğini hatırlatan Ban, Yemen Hükümeti temsilcilerinin Kuveyt'e ulaştığını ve Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i temsil edecek heyeti beklediklerini belirtti.

Bu müzakere fırsatının sorunun çözümü için değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ban, Yemen halkının ve bölgenin barışa ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleşmiş ancak görüşmelerde ilerleme sağlanamamıştı.

Yemen’de Eylül 2014'ten bu yana devam eden sorunların çözümü için yürütülecek yeni müzakerelerin dün Kuveyt’te başlaması bekleniyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.