Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Husi liderin ofis müdürü Meşat:- "Husi heyeti, müzakerelere katılmak üzere Kuveyt'e gidecek"

SANA (AA) - Husi heyetinin, ertelenen barış müzakerelerine katılmak üzere Kuveyt'e gideceği bildirildi.

Husi lider Abdulmelik el-Husi'nin ofis müdürü Mehdi el-Meşat, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, heyetin bugün öğlen Kuveyt'e gitmek üzere ülkeden ayrılacağını ve halkın beklentilerini göz önünde bulunduracaklarını kaydetti.

Açıklamada, müzakereler için kararlaştırılan tarihten iki gün sonra neden görüşmelere katılma kararı aldıkları belirtilmedi ancak Husi kaynakları, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri saldırılarının durdurulması yönünde Birleşmiş Milletler'den (BM) güvence aldıklarını ileri sürdü.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, Kuveyt'te 18 Nisan'da başlaması beklenen müzakerelerin yaşanan son gelişmeler nedeniyle ertelendiğini belirtmişti.

Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleşmiş ancak görüşmede ilerleme sağlanamamıştı. BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, geçen hafta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı açıklamada, Yemenli taraflar arasındaki diyaloğun ancak "Husilerin kentlerden çekilmesi ve silahlarını devlete teslim etmesini öngören" 2216 sayılı BM kararı doğrultusunda gerçekleşeceğini ifade etmişti.

Yemen’de Eylül 2014'ten bu yana devam eden sorunların çözümü için yürütülecek 3’üncü diyalog müzakerelerinin dün öğleden önce Kuveyt’te başlaması bekleniyordu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.