Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Yemen hükümeti adına müzakerelere katılacak heyet:- "Husiler ile Salih yanlılarını temsil eden heyetin, açılış oturumuna katılmaması durumunda müzakerelerden çekileceğiz"- Husiler ile Salih yanlılarını temsil eden heyetin başkanı Abdusselam:- "Yemen'deki

SANA (AA) - Yemen hükümeti adına müzakerelere katılacak heyet, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyetin, bugün Kuveyt'e gelmemesi durumda müzakerelerden çekileceklerini duyurdu.

Heyetten yapılan yazılı açıklamada, "Kuveyt'te 18 Nisan'da başlaması kararlaştırılan müzakerelerin üzerinden üç gün geçmesine rağmen Husiler ile devrik lider Salih yanlılarını temsil eden heyetin henüz Kuveyt'e gelmediğine" dikkat çekildi.

Açıklamada, "Barışın sağlanması arzusuyla yeterince sabredildi. Her türlü fırsat tanındı ancak Husiler ile Salih yanlılarını temsil eden heyet, bugün görüşmelerin açılış oturumuna katılmazsa müzakerelerden çekileceğiz" ifadesi kullanıldı.

Müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda Yemen halkı ve uluslararası toplum karşısında tüm sorumluluğun karşı tarafa ait olduğu kaydedilen açıklamada, "diyaloğa ve barışa inanmayan, insan haklarını çiğneyen bu çetelerin" Yemenli masumları katletme, uluslararası ve bölgesel güvenliği tehdit etme ve savaşı sürdürmedeki ısrarcı tutumunun kınanması çağrısında bulunuldu.

-Husileri temsil eden heyet Umman'da

Öte yandan Husiler ile Salih başkanlığındaki Genel Halk Kongresi Partisi'ni temsil eden heyetin, Umman'ın başkenti Maskat'a ulaştığı bildirildi.

Heyetin başkanı Muhammed Abdusselam, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yayımladığı açıklamada, "Yemen'deki krize son vermek için Kuveyt'teki müzakerelere katılmak üzere yolan çıkan heyetin, Umman'ın başkenti Maskat'a ulaştığını" belirtti.

Yemen’de Eylül 2014'ten bu yana devam eden sorunların çözümü için yürütülecek 3’üncü diyalog müzakerelerinin 18 Nisan'da Kuveyt’te başlaması planlanmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.