Kuzey İrlanda'da aracın altına konulan bomba patladı

Kuzey İrlanda'da aracın altına konulan bomba patladı
Patlama sonucu 1 kişi yaralandı- Kuzey İrlanda Bakanı Villiers: - "Bu olay, Kuzey İrlanda'da devam eden terör tehdidini gösteriyor"

LONDRA (AA) - Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta, bir aracın altına konulan bombanın patlaması sonucu bir kişi yaralandı.

Sabah meydana gelen olay sonucu, cezaevi görevlisi olduğu bildirilen ve adı henüz açıklanmayan 52 yaşındaki kişi bacaklarından yaralanarak, hastaneye kaldırıldı. Bombanın patladığı sokaktaki evler tahliye edilerek, kordon altına alındı.

İngiliz hükümetinin Kuzey İrlanda Bakanı Theresa Villiers İngiliz basınına yaptığı açıklamada, "Bu olay, Kuzey İrlanda'da devam eden terör tehdidini gösteriyor. Neyse ki bu tip olaylar Kuzey İrlanda polisinin aldığı önlemlerle nadiren yaşanıyor" diye konuştu.

Kuzey İrlanda bölgesel yönetiminin başbakanı Arlene Foster ve başbakan yardımcısı Martin McGuinness de saldırıyı kınayarak, olayda yaralanan cezaevi görevlisine acil şifa diledi.

Kuzey İrlanda'da terör örgütü İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu'nun (IRA) silahları bırakmasının üzerinden 11 yıl geçerken, son dönemde ülkede yaşanan çeşitli olaylar, IRA'nın varlığının devam edip etmediğinin tartışılmasına neden oluyor. Kuzey İrlanda'da ayrılıkçı Cumhuriyetçiler ve İngiltere ile birlik yanlıları arasında kimi zaman gerginlikler yaşandığı görülüyor.

Kuzey İrlanda’da barış süreci, İngiltere ile İrlanda arasında 10 Nisan 1998'de imzalanan "Hayırlı Cuma (Good Friday) Anlaşması"yla başlamış, anlaşmayla Kuzey İrlanda'ya yetki devriyle birçok sivil ve kültürel hak tanınmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.