Kuzey Sina'daki şiddet olayları

Kuzey Sina'daki şiddet olayları
Kuzey Sina ilinde düzenlenen silahlı saldırılarda bir subay öldü, 3 asker yaralandı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina ilinde emniyet güçlerini hedef alan saldırılarda bir subayın öldüğü, 3 askerin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuzey Sina emniyet güçlerinden Yüzbaşı Abdullah Halil Abdulcevad, kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından Ariş kentindeki evinin yakınlarında düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. Ariş kentinde Kuzey Sina Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Tümgeneral Samih Hıdır da aracına yönelik saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ariş'in el-Meydan bölgesinde aracının güzergahına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu yaralanan Hıdır'ın tedavi için hastaneye sevk edildiği kaydedildi.

- Zırhlı araca saldırıda 3 asker yaralandı

Öte yandan Ariş kentinde orduya bağlı zırhlı aracı hedef alan saldırıda, 3 askerin yaralandığı belirtildi.

Emniyet kaynakları, Ariş'in batısında ed-Dairi yoluna döşenen patlayıcıların zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak etmesi sonucu 3 askerin yaralandığını kaydetti.

Bölge sakinleri Kuzey Sina'nın çeşitli bölgelerinde patlama seslerinin duyulduğunu ve Şeyh Zuveyd kentinde ise çatışmaların yaşandığını aktardı.

Mısır'da, terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran "Sina Vilayeti" adlı örgüt, Kuzey Sina'da güvenlik güçlerini hedef alan saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Örgüte ait sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayımlanan açıklamada, Kuzey Sina'da Ariş ve Şeyh Zuveyd kentlerinde düzenlenen saldırılardaki ölü ve yaralı sayısının 10 olduğu öne sürüldü. Örgüt ayrıca Yüzbaşı Abdulcevad'a yönelik suikastın sorumluluğunu da üstlendiğini ifade etti.

Kuzey Sina ilinin farklı bölgeleri, dünden bu yana güvenlik güçleri ve silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.