KYK burs sonuçları açıklandı! KYK burs sonuçları sorgulama ekranı!

KYK burs sonuçları açıklandı! KYK burs sonuçları sorgulama ekranı!
Binlerce üniversite öğrencisinin büyük heyecanla beklediği KYK burs sonuçları an itibarıyla açıklandı. Peki KYK burs sonuçları nasıl öğrenilir? İşte KYK burs sonuçları ve detaylar...

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun her yıl binlerce üniversite öğrencisine tanıdığı burs/kredi imkanı için başvurular alınmıştı. KYK burs/kredi başvurularının alınmasının ardından başlayan heyecanlı bekleyiş sona erdi. Öğrencilerin sık sık takip ettiği bir konu olan KYK burs sonuçları bugün itibarıyla açıklandı. İşte KYK burs sonuçları.

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Üniversite öğrencilerinin eğitimlerinde kullanabilmesi için her yıl KYK tarafından binlerce üniversite öğrencisine verilen KYK bursu için başvurular geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Uzunca bir süredir beklenen KYK burs sonuçları, an itibarıyla açıklandı. Öğrenciler, sonuçları KYK'nın sonuç ekranı üzerinden öğrenebilecek.

E-DEVLET KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

KYK burs sonuçları için bekleyişte olan binlerce üniversite öğrencisi, sonuçların açıklanmasının ardından kazandıkları burs/kredi için taahhütname onayı verecek ve böylece kazandığı bursu/krediyi almaya başlayacak. Peki KYK taahhütname onayı nasıl yapılır?

KYK taahhütname onayı için ilk olarak öğrencinin e-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. Ardından taahhütname onaylama ekranı üzerinden kazanılan burs/kredi onaylaması yapılmalıdır. Burs/kredi kazanan bir öğrenci taahhütname onayı yapmadığı takdirde ödeme alamaz.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK burs sonuçları için heyecanla bekleyişini sürdüren öğrenciler, yapılacak olan ödemeleri de araştırıyor. "KYK burs ücretleri" aramasını yapan öğrenciler, 2018 yılında ne kadar ödeme yapılacağını araştırıyor.

Yapılan açıklamaya göre, lisans ve önlisans öğrencileri bu yıl 470 TL KYK burs/kredi ödemesi alacak. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri 940 TL ve doktora öğrencileri1410 TL burs/kredi ödemesi alacak.

Geçtiğimiz yıllara bakıldığında ise 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400 TL ve 2017 yılında 425 TL burs ödemesi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.