KYK burs ve kredileri ne zaman hesaba yatacak?

KYK burs ve kredileri ne zaman hesaba yatacak?
KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı, ve öğrenciler KYK toplu ödemelerin yapılmasını bekliyor.

KYK, öğrencilere burs ve kredi ödemelerini genellikle T.C. kimlik numarasının son hanesine göre planlıyor. Ancak, bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, başvuru sonuçlarını duyurarak öğrencilere hayırlı olsun dileklerini iletti. Öğrencilerin, e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini 19 Kasım'a kadar onaylamaları gerekiyor.

İlk KYK burs ve öğrenim kredisi ödemelerinin tarihleri henüz net olarak açıklanmadı. Ancak, ilk defa burs veya kredi alacak öğrencilere, öğrenim yılı başından itibaren toplu ödeme yapılacak. Ekim, kasım ve aralık aylarının ödemeleri birlikte yapılacak.

KYK toplu ödemeler, genellikle ocak ayında T.C. kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleştiriliyor. Ancak, bu konuda resmi bir açıklama yapılmadığı için detaylar net değil.

AYLIK NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

2023-2024 KYK burs ücretleri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Lisans ve ön lisans öğrencileri için 2.000 TL, yüksek lisans öğrencileri için 2.500 TL ile 4.000 TL, doktora öğrencileri için ise 6.000 TL olarak belirlendi.

Geçtiğimiz dönemlerde öğrencilere 3 aylık toplu ödemeler yapılmıştı, ancak henüz bu dönem için benzer bir uygulamaya dair resmi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.